Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Spring Loaded

Ahir Apple va fer la seva presentació de Primavera i va mostrar els nous iMacs i els nous iPad Pro, tots amb processador Apple Silicon M1.

També va aprofitar per presentar una renovació de l’AppleTV, un nou iPhone 12 de color morat i les tan desitjades per en Macma, les famoses AirTags.

De tot plegat en parlarem en aquest episodi. 

Anunci: A Mossegalapoma fem servir Riverside per enregistrar els podcasts.


PART 1:

Nous iMacs de colors amb xip M1.PART 2:

A partir d’aquest episodi, podeu seguir l’enregistrament en directe de mossegalapoma, els dimarts a les 14h, en el nou canal a Twitch.

Nous iPads Pro d’11 i 12,9 polzades també amb xip M1

Nou AppleTV 4K HDR amb nou comandament i xip A12 Bionic

Apple Podcast Subscriptions

Un anunci que Apple va fer ahir i que, per a molts pot haver passat desapercebut, és l’anunci d’Apple Podcast Subscriptions que arriba de la mà també d’un rentat de cara de l’app de Podcast d’iOS. Després de lustres d’abandonament dels podcàsters ara Apple anuncia aquest nou model d’ingressos a podcàsters amb el típic mark up del 70-30.

El nou model inclou 3 modalitats: Free (com fins ara), Freemium (gratuït, però amb cert contingut de pagament), Premium (tot de pagament) – I on es permet una subscripció anual.


Propostes Mosseguis:

 • (Daniel Turienzo – Gravetat Zero) Gravetat zero en un videoclip d’OK Go.  L’explicació del tir parabòlic del videoclip. 
 • (SinnerBOFH – Xina) Aauest article del New Yorker va sobre la crua realitat de la neteja ètnica xinesa, que empresona les minories ètniques. Hi ha al voltant d’un milió de Uyghurs a camps de concentració ara mateix.
 • (Jordi – Energia) Parlant d’energia, un vell conegut del programa, l’Antonio Turiel, ha estat al Senat aquesta setmana donant la seva visió. Us en recomano el vídeo. 
 • (Carles – Sèrie) Pennyworth escen aquest moments la sèrie mes interessant en el mon freaky. Va sobre la “antiga” vida del majordom Alfred Pennyworth i els moments en els que coneix a Thomas y Martha Wayne. En una Anglaterra distòpica, Alfred es el rei… És tan fresca i interessant que es, també normal, que no agradi a les masses… El mateix que amb Ted Lasso…
 • (Karlustarlux – Mona de Pasqua) Acabo d’escoltar el darrer programa i parleu d’una mona d’starwars. Jo us porto una altre que és una autèntica currada: Una sínia en moviment!
 • (Karlustarlux – Virus) Per altra banda, han entrevistat a Rac1 a un economista que diu que analitzant les cerques de google es poden preveure les onades de contagis del covid. Es veu que fa anys que ja ho feien amb la grip comuna.
 • (Ramon Maria Gallart – Sèrie ) La sèrie de Amazon prime “Them“. Racisme al Los Angeles dels ’50 amb tints sobrenaturals. Molt entretinguda (duc dos capítols vistos).
 • (Rafel Jesús – Fotografia) Pels amants de la fotografia aquí unes dades curioses de les càmeres utilitzades en el Word Press Photo. Realment si mirem 5-10 anys enrere ningú ho hagués dit.
 • (Rafael Jesús – Sèrie) Ja està disponible la segona temporada de “Earth at Night” a TV+ espectacular com la primera.
 • (Karlustarlux – Bicicletes) Ah! I pel que fa als camins, tinc entès que en bici tampoc s’hauria de passar per camins de menys de 3,00m. A Collserola s’està a punt de prohibir circular-hi en bici.  Us passo la web d’una associació de bikers que està contra el pla d’usos que s’està preparant a Collserola per limitar o prohibir el pas de bicis. 
 • (Tomàs – Llibres) “Polvo en el cielo de Daniel Cantos Pardo – Primera entrega d’una trilogia sobre una distòpia en el 2071 en un món sense llibertats on Estats Units ha deixat de ser hegemònic, el món és liderat per la Xina i Índia i Europa està cada cop més empobrida.
 • (OscarApple – Llibres) “Programación para niñas techie: Aprende A Programar Con Scratch y Python (Roca Juvenil)” Varios mosseguis ja ho han provat amb nenes de 8 anys. Molt entretingut.