applemusic2

Ahir al vespre es va desenvolupar la 26ª edició del World Wide Developers Conference d’Apple, com sempre, centrat en el software i on hi destaca la presentació del nou servei de música per streaming “Apple Music” i l’actualització dels 3 sistemes operatius: OSX, iOS i WatchOS.

De parlar de tot plegat dedicarem tot el programa 250 que enregistrem avui, però us volia destacar el més rellevant de cada part, al meu parer.

http://apple.co/1cwHDNv

Apple Music

El nou servei de música per streaming de Cupertino, competència d’Spotify, i que pretén fer focus en les recomanacions basades en persones (i no en “obscurs” algoritmes) i en la relació fans-artistes.

Apple Music estarà disponible a partir del 30 de juny a 100 països i partirà de tota la discografia continguda a iTunes. Desconeixem el preu a Catalunya però als EUA la subscripció mensual tindrà un cost de 9,99 $ amb un pack familiar, vàlid fins a 6 membres, de 14,99.

El servei disposarà de 3 mesos gratuïts de prova per a tothom.

OSX 10.11 “El Capitan”

osx_el_capitan

La nova versió de l’OSX reb el nom de la mítica formació rocosa vertical del parc nacional “Yosemite” a Califòrnia. Tal i com estava previst “El Capitan” estarà focalitzat en millorar el rendiment del sistema operatiu i funcionarà en tots els Macs que ja fan córrer l’actual versió 10.10.

“El Capitan” el tindrem en beta pública al Juliol i distribució gratuïta a tothom a la tardor.

iOS9

ios9

Igual que OSX iOS9 té com objectiu principal millorar el funcionament general del sistema operatiu dels iPhones i dels iPads. Funcionarà també en tots els aparells que ja fan funcionar l’actual iOS8 i aportarà millores com per exemple un nou Siri més proactiu, novetats en algunes aplicacions com ara Mapes, News i Wallet.

Destaquem “Multitasking“, per fi un sistema per alternar entre aplicacions de forma més còmoda i, potser la gran novetat de la Keynote, “Swift“, el llenguatge i framework de desenvolupament d’Apple esdevé Open Source!.

iOS9 estarà disponible per a tothom a la tardor.

WatchOS2

applewatch2

Encara no hem vist a Catalunya l’Apple Watch (sortirà a la venta oficialment el 26 de juny) i Apple ja anuncia l’actualització del sistema operatiu del rellotge intel·ligent de Cupertino.

Com sempre passa en els productes nous, a partir de la segona versió l’API i el SDK que permet accedir a les funcionalitats més íntimes de l’aparell es va obrint als desenvolupadors, el que permet més i millors aplicacions de tercers.

Entre els canvis, hi destaquem un d’important (no ho hem vist confirmat després) que permet la comunicació directa via WiFi al rellotge, i les millores en Siri.