Tot i no poder seguir la Keynote en directe anem a fer, fruit del que la mateixa Apple ha anat publicant a la seva web, una breu referència de les novetats presentades.

Us avancem, però, que demà al matí enregistrem el nostre podcasts en directe, comentant aquestes novetats, i esperem que el tingueu disponible per escoltar-lo al vespre.

El titular general que resumeix la Keynote és que s’ha fet focus general en el contingut i no pas en la forma, d’aquí el nom de “molt més del mateix“.

MacBooks millorats

MacBooks Pro a WWDC'09

Tots els MacBooks d’alumini passen a denominar-se MacBook Pro, inclòs el de 13”.

MacBook Pro de 15”: Se li afegeixen millores al MacBook Pro d’alumini que estenen la duració de la bateria a unes 7 hores. Es millora la RAM que poden gestionar ampliant-la fins a 8GB i també es millora el processador fins a 3.06GHz i 6MB L2 de cache.

MacBook Pro de 17”: amb processador de 2,8GHz i fins a 500GB de disc dur.

MacBook Pro de 13”: que s’equipara als actuals germans grans i on també podrà gestionar fins a 8GB de RAM.

La disponibilitat dels nous MacBook Pro és immediata i afegirem que ha hagut una revisió dels MacBook Air, amb una significativa baixada de preus i petita refrescada de velocitats en els processadors.

Snow Leopard

Snow Leopard a WWDC'09

Resumirem el més remarcable dient que estarà disponible al Setembre a un preu per a nova adquisició de 129$ i a un bon preu per l’actualització des de Leopard actual a 29$.

Sincerament, de tot el que s’ha parlat avui és el que més ganes tinc de provar.

S.O. iPhone 3.0

Les funcionalitats disponibles en la nova versió 3.0 del sistema operatiu de l’iPhone són les ja anunciades anteriorment destacant que el tindrem disponible per descarregar el proper dimecres, però els que el fem servir “jailbreak” haurem d’estar atents a la gent de Dev-Team.

De moment ja ens van advertir de NO ACTUALITZAR iTUNES a la nova versió i, òbviament, esperar a ficar-li la 3.0 a que ens diguin que és possible i/o alliberin noves versions del QuickPwn.

Nou iPhone 3GS

Nou iPhone 3GS a WWDC'09

(“s” de Speed)

El nou iPhone 3GS és una revisió de hardware del iPhone 3G que no varia l’estètica ni el disseny exterior de l’aparell però que inclou algunes millores de hardware internes.

A mi personalment m’ha deixat una mica fred. N’esperava més i potser els culpables són els milers i milers de rumors i “fakes” sobre un aparell redissenyat a l’extrem.

Continuem amb iPhones a preus “raonables” sempre i quan estiguem lligats a les fins ara tradicionals operadores (a la Keynote s’ha parlat de preus en relació a AT&T però caldrà veure què passa aquí i a altres països)

El nou iPhone 3GS arribarà (amb els mateixos colors actuals) fins a 32GB, serà més ràpid que l’actual i amb una bateria de més durada i, amb una càmera de 3 megapixels, autofocus i que permetrà l’enregistrament de vídeo a 30fps.

Disposarà també d’una brúixola digital que permetrà re-orientar els mapes i les localitzacions en funció de la nostra posició i orientació magnètica.

La seva disponibilitat serà a partir d’aquest mes de Juny o Juliol en funció dels països.

Podeu veure les diferències mínimes entre el 3GS i el 3G aquí.

Demà seguirem parlant en el podcast. No us perdeu escoltar-lo per a conèixer més detalls i opinions.

Altres fonts consultades a banda d’Apple: MacWorld