WordPress Tatoo

Fa una setmana que ha aparegut la nova i esperada versió de WordPress: la 3.0.

Per prudència, i per esperar a que estigués totalment alliberada la versió en català, hem esperat uns dies a actualitzar el blog.

Finalment hem actualitzat aquest matí sense més incidències aparents (si noteu quelcom, si us plau, aviseu).

WordPress 3.0 arriba amb un munt de novetats de les que destacaria la integració del WordPress MU (la versió anterior multi-usuari/multi-blog) ara dins del core de la versió estàndard de WordPress; sens dubte un gran pas endavant que permet generar múltiples blogs dins una sola instal·lació.

Nova gestió i creació de menús d’usuari sense que calgui programar, la possibilitat de crear nous “tipus de pàgines”, i certa redefinició dels menús d’administració (ara més clars i simples), entre d’altres, completen les millores. Vegeu-ne un vídeo.

https://videopress.com/v/wp-content/plugins/video/flvplayer.swf?ver=1.21

Actualitzar WordPress en el servidor ha evolucionat a una feina realment simple des de la versió 2.7, on la base del CMS i les seves extensions es poden actualitzar amb un sol clic sense necessitat de FTP’s (només amb la prudència lògica de tenir fetes les còpies de seguretat).

Makeuseof.com parla de com bloguejar millor amb la nova versió i Blogoff ens aconsella el llibre “How to Be a Rockstar WordPress Designer” per aprofundir en aquest magnífic Content Management System