twentyten default wordpress theme

Estem a les portes (ja en fase beta 2) d’una nova versió de WordPress, la 3.0, que comportarà grans canvis en aquesta plataforma de software lliure per a la gestió de continguts (CMS).

Ahir mateix la revista on-line Mashable li dedicava un article que us he volgut portar resumit on s’expliquen els canvis més significatius.

Nous tipus de publicacions

Fins ara 2 eren les formes de publicar en WordPress, bé un article (post) o bé una pàgina. Amb la nova versió l’usuari podrà crear nous tipus publicables definibles així com els seus atributs. Això vol dir que podrem tenir diferents formats d’articles, segons el tipus de continguts, de la mateixa manera que de pàgines.

Gestió dels menús més oberta

La navegació del blog ara pot configurar-se de forma totalment oberta i visual (drag & drop). Això vol dir que podrem definir no només accessos a pàgines i subpàgines, si no també a categories, tipus de publicacions, enllaços etc i ubicar aquesta navegació, en funció del tema, bé a la part superior, a la barra lateral o allà on es permeti.

Taxonomies de lliure creació

Fins ara WordPress permetia dos tipus de taxonomies, les etiquetes (tags) i les categories. Amb la versió 3.0 es permet a l’usuari la creació de nous grups de Taxonomies o classificacions lliures específiques per a respondre a la seva pròpia problemàtica, i a més permet decidir si aquestes duran jerarquia (com les categories) o no (com les etiquetes).

Així, per exemple, podríem crear llistes d’especificacions per classificar o definir Apps, utilitats, programes, etc.

Multi-Site

Possiblement un dels canvis més esperats pels usuaris més professionals o de grans instal·lacions de WordPress és la integració de la versió multi-blog de WordPress (WordPress MU) dins el core de WordPress, a partir de la 3.0.

En conseqüència s’incorpora funcionalitat relacionada que permet aquesta gestió multi-site.

Segur que els administradors d’instal.lacions de WordPress per a molts usuaris, i els desenvolupadors d’extensions, agriran aquesta integració.

“Twentyten” nou tema per defecte

Diguem adéu als famosos temes “clàssic” i “default”, aquest darrer basat en Kubrick, i que venien per defecte a cada instal·lació estàndard i donem la benvinguda a Twentyten, que permet canviar la imatge de capçalera i de fons del blog a voluntat, entre d’altres funcionalitats estàndards.

Moltes més novetats

Hi ha molt més. Aquí podreu veure el detall de totes les novetats.