WP 2.5(imatge obtinguda de “www.aNieto2K.com” – lloc molt recomanable!)

Estem a les portes d’un nou i força important release del nostre programari favorit per a crear i gestionar blocs: el WordPress 2.5

La versió actual és la 2.3.3 i, directament, saltarà a la 2.5 el proper dilluns 10 de Març, segons informen en el RoadMap oficial.

Ja fa temps, la gent de WordPress va entendre que no podia marejar als usuaris amb versions continues i, amb bon criteri, va començar a pensar en filosofia “software factory” i endreçar adequadament el seu esquema i contingut de futurs releases.

Entre les moltes novetats que aporta la versió 2.5 existeix una renovada interfície web per a la gestió del bloc; com en el cas de la imatge superior que correspon a la nova possibilitat “visual” de gestió de la nostra llibreria de fotografies i altres mitjans (Media Library).

L’altra part en la que també s’han focalitzat els esforços del nou release ha estat en la reducció del consum de recursos. Una altra de les crítiques raonables cap a WordPress.

De totes formes, ja avisa Andrés Nieto, que cal ser prudent i no precipitar-se, tenint en compte que encara resten moltes coses per documentar en el “release notes” i molts temes i extensions que encara no han estat provats en la nova versió.

Però en tinc unes ganes…. 😀

PD: Per cert, una curiositat. L’equip de desenvolupament ha posat el nom d’un gran músic de Jazz a cada release major del WordPress.

La versió actual (2.3) està dedicada a “Dexter Gordon” i la nova (2.5) encara no es coneix.