wikipedia tancada protesta sopa

Si ara mateix us connecteu a la wikipedia en anglès podeu veure el missatge que apareix a la imatge superior.

La Wikipedia i altres webs de rellevància tanquen avui en protesta contra la llei SOPA (Stop Online Piracy Act) que està en procés de tramitació al Congrés dels Estats Units.

La llei SOPA als Estats Units equival a la Llei SINDE-WERT de l’estat espanyol, llei espanyola amb un procés de gènesi, elaboració, tramitació i aprovació que ha estat un dels episodis més ridículs de negligència, foscor i manca de sobirania de l’estat, acceptant la pressió del lobby del copyright nord-americà.

Altres webs internacionals, entre les que destaquen la mateixa Google, WordPress, Mozilla o O’Reilly Media es sumen a la protesta tancant l’accés o afegint un missatge d’advertència i, en molts casos, re-dirigint als usuaris a la web “Stop American Censorship” on es pot signar contra l’esmentada proposta de llei.

La viquipèdia catalana també ha afegit un banner de protesta en el mateix sentit advertint que la llei SOPA posa en perill la Viquipèdia en totes les llengües i països.

Sorprèn, però, no veure l’adhesió a la protesta d’empreses emblemàtiques com Twitter o Facebook. Tenint en compte que la seva essència són precisament els usuaris d’internet, sovint tenen actituds covardes en defensa dels mateixos, O la mateixa Apple, que es sent molt còmoda seguint-li el joc a l’esmentat lobby.

Us deixo un vídeo de “FightForTheFuture” que explica què suposa la llei SOPA.

PROTECT IP / SOPA Breaks The Internet from Fight for the Future on Vimeo.