Molts de vosaltres, sobre tot si teniu un iPhone, coneixereu aquesta app que gairebé des de la seua eixida a la venda ha esdevingut una de les “imprescindibles” en els telèfons d’Apple. WhatsApp Smartphone Messenger que és com s’anomena, és un client de missatgeria multiplataforma que permet a l’usuari enviar missatges a qualsevol dels contactes de la seua agenda telefònica que tinguen també el programa instal·lat mitjançant notificacions push. No cadrà doncs que ens registrem ja que el programa accedix la primera vegada que l’iniciem a la nostra agenda de contactes i detecta quins d’ells tenen ja l’app instal·lada per a poder començar a enviar-los missatges. Fins ací tot molt semblant a qualsevol programa d’enviament d’SMS corrent, però un dels seus principals avantatges residix en el fet que els missatges no estan restringits als habituals 160 caracters, a més de poder portar també imatge i so afegits. Una altra de les principals particularitats de WhatsApp és que diferència dels habituals 0,15 cèntims + IVA que solen carregar les companyies telefòniques per l’enviament d’un SMS (encara que de vegades hi ha promocions que fixen un preu més baix), aquesta app ens permetrà enviar qualsevol dels nostres missatges sense cap càrrec, fent servir únicament la tarifa de dades que tinguem contractada amb la nostra companyia o la nostra connexió WiFi (en cas d’estar-ne prop d’alguna xarxa sense fils). No existix cap altre càrrec adicional.

Com podeu imaginar parlem d’una aplicació que ja des del seu llançament va assolir un gran èxit convertint-se en la més descarregada de les de pagament a l’App Store de vàrios països, com és el cas d’Espanya. I és que el seu preu de 0,79 € (0,99 $) la fa molt atractiva sobre tot per a aquells usuaris que fan un ús intensiu de l’enviament d’SMS. D’aquesta forma i amb uns pocs missatges que enviem, estalviant-nos el que ens hagueren costat amb el preu que habitualment tenen, aconseguirem amortitzar el seus o,79 €. Com segurament ja us estareu imaginant no és una aplicació que a les companyies de telefonia els faça massa gràcia ja que el seu èxit està directament lligat a una disminució en els ingressos per SMS i MMS a poc que la gent vaja instal·lant-se-la en el seu dispositiu i al mateix temps els seus amics també la tinguen. Com bé diu una de les reviews que es poden llegir a l’App Store Americana, WhatsApp és l’aplicació que l’iPhone deuria haver portat instal·lada per defecte per part d’Apple. Sense cap dubte és una de les aplicacions amb millor relació qualitat-preu de l’App Store.

http://www.whatsapp.com/

Això sí, com a punt feble del programa senyalarem que tot i que l’aplicació porta temps disponible tant per a iPhone com per a dispositius Blackberry, fa poques setmanes que s’ha alliberat la seua versió Beta per a mòbils Nokia i dispositius mòbils amb Android, motiu pel qual potser el seu ús no està encara massa extés entre els usuaris de les darreres dues plataformes. Però si el nostre grup d’amistats o familiar ja la té instal·lada, ens ajudarà a estalviar-nos uns euros a la nostra factura telefònica.

Menciò a banda mereix el perquè sent la mateixa App, a nosaltres (usuaris d’iOS i iPhone) ens costa 0,79 €, tot i que és un preu més simbòlic que altra cosa, mentre que per als usuaris d’altres plataformes (com és el cas de BlackBerry) és gratuïta. Igual és que ens han vist cara de sobrar-nos els diners. Però bé, això ja és altra història… 😉

Font: WhatsApp web site