iphone pantalla actual

Content com un ós panda en un bosc de bambú estic amb el nou iPhone 🙂

És un iPhone d’origen amb 1.1.4 i 16Gb, i en aquesta foto veieu la pinta de la pantalla inicial a hores d’ara:

A aquestes alçades de la peli no faré cap “review” ni “unpacket”, només unes quantes observacions (segur que algunes d’elles portades per l’entusiasme inicial) 😛 Tingueu en compte que jo no havia tingut mai cap iPod de vídeo (tinc un nano) i l’iPhone ha suposat, en el meu cas, dues grans funcionalitats: disposar d’un iPod de vídeo i substituir l’antiga Qtek S200, el darrer residu de Windows a casa (Windows Mobile).

Com a negatiu dir que em sembla una decisió estúpida d’Apple forçar les incompatibilitats d’accessoris pel que fa a l’alimentador elèctric i al connector dels auriculars de l’iPhone.

Al Zibri li haurien de fer un monument a Cupertino 🙂 el Ziphone, l’aplicació que serveix per alliberar l’iPhone i a partir d’aquí posar-li la tarja de l’operadora que vulguis i instal·lar-hi les aplicacions que desitgis, va genial.

El primer que he fet és ficar-li la nova tarja de Yoigo i començar a instal.lar aplicacions. La #1, com no podria ser d’una altra forma, el parell d’aplicacions que tradueixen l’iPhone al català (he dit ja que haurien de fer un monument al espitgn, i de pas al Miquel Labòria i al Xin?) 😉

Quan va arribar Leopard la meva PDA va deixar de voler sincronitzar-se amb els Macs. Ara, per fi, és un veritable plaer tenir-ho tot en sincronia: agenda, contactes, cites, correu, a banda de música, vídeo, podcast, imatges… Un dels punts més importants que afectaven a la meva decisió de “renove” urgent de la PDA.

La connexió WIFI va com una seda. Tant és així que, unit a la facilitat de nevagació amb el Safari de l’iPhone, un corre el risc de deixar de fer servir el Mac 😉

Així doncs, el Twitter pren ara molta més rellevància com a aplicació de comunicació ràpida amb els nostres amics i la podem fer servir amb l’iPhone gracies a MobileTwitter. En aquest context entenc millor el twitter com una mena de “semi-chat”, salvant les distàncies.

Una aplicació extra molt interessant és Dropcopy que et permet passar fitxers entre iPhones o iPhones i Mac via wifi. Espectacular.

iphone dropcopy

He provat el Bluetooth amb els auriculars sense fils pel telèfon i va força bé.

També he fet un parell de proves amb la connexió de dades de Yoigo, però clar, la diferència de velocitat entre WIFI i aquesta és molt gran i no hi ha color. On hi hagi una WIFI a prop….

Amb un ventall tan gran de connexions i per a evitar “sorpreses” desagradables convé tenir algun tipus d’aplicació que et permeti activar/desactivar a gust del consumidor. Faig servir BossPrefs, que de forma addicional també permet la gestió d’activació dels comptes de correu.

iphone boss prefs

Lo del Google Maps és brutal. Al menys a casa fa una localització molt precisa.

Realment l’Installer és la gran porta actual a les aplicacions de tercers. N’hi ha moltes i s’entén perfectament la necessitat estratègica d’Apple sobre el SDK.

Un parell més d’aplicacions instal·lades a comentar:

El famós SummerBoard per a gestionar els themes (icones, fons de pantalla, etc…) i Capture, la que m’ha permès, com el seu nom indica, capturar les imatges per a aquesta entrada.

iphone summerboard

Com a usuari, està clar que han de passar més dies per formar-me una opinió personal consistent, però, ara per ara, l’experiència amb aquest aparell és sorprenent i única.

He encarregat per web una funda protectora, li vaig veure a en Reche la seva (funda) 😉 el passat dissabte i em va agradar força. El model es diu “incipio ORION” i es pot aconsseguir a piensaendigital.com per uns 17,95€ + despeses d’enviament.

iphone funda incipio ORION

Finalment gracies a l’Arnau, en Sunse, l’Oriol, el Pep Farràs, en Toni Sellas, el Miquel Labòria, en Reche i a tots els demés que heu compartit amb mi l’emoció dels primers moments amb l’iPhone 😛