Losimo a la visita del Parlament

Convidats per l’amic Albert Simó en representació de la STIC.CAT, associació que té per objectiu promoure la societat de la informació i el coneixement en l’àmbit de la cultura i la llengua catalanes, vàrem assistir ahir al vespre a una llarga visita de més de 2 hores al Parlament de Catalunya.

En els moments previs, mentre tot el grup es trobava i organitzàvem l’entrada conjunta, vaig tenir la sort de conèixer personalment a en Jacme, el creador d’un admirat podcast: el basar de les espècies, del qual ja n’he parlat sovint i que us en recomano força la lectura/escolta.

En Jacme, amablement, em va fer entrega del llibret “deu poemes universals” editats per la Universitat Rovira i Virgili amb el que volia agrair-li públicament el detall.

Amb el President del Parlament

Tornant a la visita, m’acompanyaven en Miquel Labòria i en Jordi Fariñas. Tots tres anàvem en representació del GUA Català.

El president del Parlament, l’Ernest Benach, ens va rebre al despatx d’audiències i després vàrem anar a l’hemicicle on els presents, asseguts a les cadires dels diputats, vàrem poder tenir amb ell un col·loqui al voltant de les tecnologies aplicades a les Institucions i on es va parlar de la nova iniciativa Parlament 2.0, i de com els diputats, de mica en mica, van entrant en aquesta dinàmica, tot i que encara queda per recórrer un llarg camí.

No vaig a entrar en consideracions polítiques, no és àmbit ni temàtica del bloc, i, per tant, tot i considerar el col·loqui interessant i enriquidor, no faré cap més ressenya del que es va comentar dins l’hemicicle.

Jordi Fariñas i Miquel Labòria a la visita del Parlament

Acabat el col·loqui vam anar tots a fer un cafè i vam seguir parlant.

Allà vam tenir l’oportunitat, breu, de comentar-li al President del Parlament (per cert, també usuari d’iPhone) si hi hauria alguna forma d’obtenir suport Institucional de cara a la traducció oficial d’aquest al català.

Amb la arribada de la nova versió 3.0, i dels grans canvis que incorpora, la gran i desinteressada feina feta fins ara per l’Espitgn i pel Miquel Labòria, es perdrà, i caldrà pràcticament refer tota la traducció.

L’Ernest Benach ens va demanar poder seguir en contacte i, nosaltres, pensem que ara podria ser un bon moment, aprofitant l’avinentesa, per iniciar accions o campanyes, des del GUAC, en aquest mateix sentit.

Començarem a estudiar-ho i us mantindrem informats.

Finalment el vespre d’ahir va concloure amb una visita guiada per les dependències de l’edifici del Parlament.

Volia agrair a l’amic Albert Simó i als altres membres de l’STIC el detall de tenir-nos presents i convidar-nos.