La setmana passada us vaig parlar d’una aplicació per tots coneguda com era Whatsapp i hui, seguint en aquesta línia de veure aplicacions gratuïtes que poden fer-nos estalviar uns bons euros a la nostra factura telefònica ara que s’acosten els Nadals, m’agradaria presentar-vos l’aplicació Viber per a iOS. Potser alguns de vosaltres ja heu sentit parlar-ne perquè ja porta alguns temps disponible a l’iTunes Store. Tanmateix és ara, alguns mesos després de la seua eixida quan Viber ha aparegut entre la comunitat macaire-iphonera amb més força.

El concepte darrere d’aquesta app és molt senzill i paregut a altres aplicacions com Skype per a fer cridades per VoIP. Si fa pocs dies parlàvem de Whatsapp i dèiem que ens permetia enviar missatges de text de forma gratuïta fent servir una xarxa WiFi o el 3G, Viber utilitzarà aquestes mateixes dues fonts per a fer cridades de veu sense cap càrrec més enllà del consum propi de la cridada en la nostra factura de dades 3G (quantitat de dades consumides que no s’especifiquen ni a iTunes ni a la seua web). La seua integració amb l’iOS és total convertit-ho en un dels dels punts forts i, al igual que passava amb Whatsapp, no necessitarem donar-nos d’alta enlloc ni tindre cap compte d’usuari. Per a començar a fer-la servir només haurem d’iniciar l’aplicació i automàticament veurem que la llista de contactes que porta incorporada ens dirà qui dels nostres contactes ja la té instal·lada per tal que immediatament puguem començar a parlar amb ells. A més cal ressaltar que el menú de cridades telefòniques és igual que l’incorporat de sèrie en l’iPhone per lo qual l’adaptació serà immediata. També podrem gestionar els nostres contactes amb els quals parlem amb més freqüència integrant-los en una llista de “favorits”.

En el meu cas puc dir que porte vora una setmana utilizant-la i és una opció molt recomanable per a mantindre converses que no siguen excessivament llargues amb contactes que també la tinguen instal·lada. Encara que tant amb WiFi com amb 3G obtindrem una qualitat de so més que acceptable, puc dir-vos que és sobre tot utilitzant el 3G quan realment ens oblidarem de què no estem fent servir l’app de cridades per defecte de l’iPhone, perquè la nitidesa i claredat amb les quals escoltarem l’altra persona seran realment increïbles. Tot i ser bona també amb WiFi, la veritat és que de quan en quan la veu s’escolta una mica artificial i fins i tot poden arribar-se a produir xicotets retalls de veu sense que la cridada es talle. Detacar també que encara que a iTunes anuncien que tenen el castellà com una de les llengües instal·lades per defecte, jo no l’he trobada. Del català/valencià ni rastre, per suposat.

A més dins de poc temps Viber passarà a ser multiplataforma amb la presentació de la versió per a Android. Opció que el farà encara més interessant si cap perquè ens obrirà més la possibilitat de trobar contactes dins el nostre cercle d’amistats amb qui poder parlar mitjançant Viber. També l’iPad i l’iPod Touch estan suportats encara que en el cas de l’iPod evidentment només per WiFi.

Animeu-vos a instal·lar-la, proveu-la i digueu-nos com us ha anat!

Font: Viber.com

Descàrrega: Viber (iTunes)