Apple stocks 2008-2009

Dues notícies creuades apunten a que finalment la crisis econòmica podria estar començant a afectar a Apple.

D’una banda cnet.news, citant fonts de la mateixa Apple, comunica que les vendes de Gener de la companyia poden patir un retrocés, fet que no es vèia des del 2003.

Tot i que matisen la necessitat de fer una avaluació per trimestre abans d’abstreure conclusions precipitades.

No és d’estranyar que la retracció del consum arribi també a Apple. El que sí pot resultar interessant és veure com aquesta reacciona: hi haurà alguna reducció de preus en alguns articles? Es retardarà la sortida d’algun canvi, principalment de hardware, que tots tenim previst?

Apple acaba sempre per sorprendre’ns, per tant caldrà esperar i veure què passa en els propers mesos.

Tot això pel que fa a Apple i, podríem dir, al seu mercat de primera mà.

I en el mercat de segona mà?

Doncs, fent un símil amb el cas de l’habitatge, aquí les coses encara podrien ser pitjors, pel que fa a caiguda de preus, quan tradicionalment els dels Macs usats acostumaven a mantenir-se per sobre de la mitja.

Llegint una de les darreres entrades del Bloc de Serantes (Lo que es la crisis. Realidad palpable) se’n feia ressò de a quin preu un amic seu havia acabat venent un MacBook Air. Cito textualment:

Mi amigo Edelmiro ha puesto a la venta su MacBook Air y ha conseguido venderlo en 650 EUR, cuando su intención era obtener alrededor de 900 EUR, precio que se acerca mucho más a la realidad, como podeis ver en Mac2sell.

Està clar que exemples aïllats “no fan la cosa”, però sí que es podria estar manifestant una tendència, per altra banda, força previsible.

Font del gràfic de les accions d’Apple: Nasdak.com Apple Stock Report.