Aquesta foto la veren prendre el 1991 quan Bill Gates va convidar a l’Oncle Esteve per parlar sobre el futur del PC. En aquell moment Steve era CEO de Next Computers (on va sorgir l’arquitectura básica del MacOSX) i Pixar, Microsoft acavaba de llençar el Windows 3.11 per a treball en grup. Per aquella época Microsoft va fer dos cops de timó molt interessants: L’anunci del projecte Chicagom anunciant que sería el Windows 95 (i promentent funcionalitats que no es complirien amb Windows XP), i “partint peres” amb IBM en el projecte OS2. Microsoft el comercialitzaria com a Windows NT i IBM com a OS2.

OS2 3.0 “Warp”, va ser introduit al mercat per IBM el 1994, tenia més o menys les funcionalitats que associem amb Windows XP i una interficie segurament més avançada que el MacOS del moment. Va fracassar estrepitosament degut a dos factors: L’expectació que havia causat el projecte Chicago (Windows 95), que encara havia de trigar un any, tot i que ja corrien algues betes i PC World, PC Magazine, Byte i demés cada més en parlaven. La manca de suport de Drivers per part de tercers. IBM va fer, de nou, la jugada d’intentar imposar el seu hardware aprofitant que en aquell moment tenien , segurament, el millor sistema operatiu. Però el hardware de IBM era massa car, i ni els anuncis de l’Antonio Resines van aconseguir que l’invent s’extengués.

L’any seguent Windows 95 arrassava. I dos anys després Jobs tornava a Apple, amb Next sota el braç, per salvar la companyia i tornar a canviar el mon.

Llavors, veien aquesta foto, un es pregunta: De que van parlar aquests dos?

Vista a ..