Select Page

podcast 38 podcast 38

Crec que parlo en nom de tot l’equip de producció del podcast de mossegalapoma quan us dic que ahir al matí vam viure una experiència increïble i que recordarem durant molt temps.

A rel d’aquesta entrada publicada per l’Arnau a mitjans Desembre, i on aconsellava el bloc Club de Lectura, que porten a terme, per suggeriment i creació pròpia, els alumnes de quart, i alguns de tercer, d’ESO de l’escola Monalco d’Igualada, vam començar a donar-li voltes a una idea…

En contacte amb l’Alícia Corral, mestre de l’esmentada escola, i estimulats per l’Arnau, que havia estat ex-alumne, ahir vam agafar la taula de mescles, els micròfons, els cables i el macbook, ho vàrem col·locar tot dins la UMM (Unitat Mòbil Mossegui), i ens vam anar fins a Igualada a enregistrar, amb tots ells, el podcast 38.

A banda de la càlida benvinguda, tots ens vàrem dur una grata sorpresa al veure que una idea inicial dels mestres: fer perdre la por a que els alumnes parlessin a classe dels llibres no obligatoris que, per plaer, llegien, es transforma, per suggeriment i creació dels mateixos alumnes, en un bloc on tots hi participen i hi diuen la seva.

Imagineu-vos l’escena: l’aula d’informàtica, dues taules al centre, tots els iParatos per allà sobre, i 17 alumnes de quinze anys envoltant-nos amb un micro i un cable llarguíssim que se l’anaven passant per explicar el que havien fet i suggerint-nos un munt de llibres per llegir.

Ahir va ser un dia on tots vàrem aprendre i carregar piles.

Els alumnes: adonant-se que el que havien creat tenia molt valor, participant i veient com funciona això de fer un podcast (fàcil, fàcil amb un Mac).

Els mestres: L’Alícia i la Geni orgulloses per haver assolit el repte no només d’estimular la lectura entre els alumnes, si no d’haver estat prou hàbils per deixar que ells mateixos trobessin la millor forma i creessin un canal propi, per mitja de les noves tecnologies, on els alumnes es mouen molt bé, senzillament sent obertes, facilitant la participació i estimulant la creativitat.

Nosaltres: A banda de la bona estona que vam passar plegats amb tots ells, plens d’optimisme adonant-nos que, malgrat els problemes i reptes que te l’educació a casa nostra, encara hi ha espai per l’esperança en llocs on mestres, escola i alumnes creuen en la participació, l’estimulació intel·ligent, els projectes comuns, la creativitat, i l’ús enriquidor de les noves tecnologies com a eina de reforç personal i educatiu.

El podcast 38 sortirà la propera setmana i sens dubte serà un dels episodis que més il·lusió ens ha fet.

Gracies a tots els que ahir ens vareu fer tenir una experiència genial i inoblidable!