podcast 38 podcast 38

Crec que parlo en nom de tot l’equip de producció del podcast de mossegalapoma quan us dic que ahir al matí vam viure una experiència increïble i que recordarem durant molt temps.

A rel d’aquesta entrada publicada per l’Arnau a mitjans Desembre, i on aconsellava el bloc Club de Lectura, que porten a terme, per suggeriment i creació pròpia, els alumnes de quart, i alguns de tercer, d’ESO de l’escola Monalco d’Igualada, vam començar a donar-li voltes a una idea…

En contacte amb l’Alícia Corral, mestre de l’esmentada escola, i estimulats per l’Arnau, que havia estat ex-alumne, ahir vam agafar la taula de mescles, els micròfons, els cables i el macbook, ho vàrem col·locar tot dins la UMM (Unitat Mòbil Mossegui), i ens vam anar fins a Igualada a enregistrar, amb tots ells, el podcast 38.

A banda de la càlida benvinguda, tots ens vàrem dur una grata sorpresa al veure que una idea inicial dels mestres: fer perdre la por a que els alumnes parlessin a classe dels llibres no obligatoris que, per plaer, llegien, es transforma, per suggeriment i creació dels mateixos alumnes, en un bloc on tots hi participen i hi diuen la seva.

Imagineu-vos l’escena: l’aula d’informàtica, dues taules al centre, tots els iParatos per allà sobre, i 17 alumnes de quinze anys envoltant-nos amb un micro i un cable llarguíssim que se l’anaven passant per explicar el que havien fet i suggerint-nos un munt de llibres per llegir.

Ahir va ser un dia on tots vàrem aprendre i carregar piles.

Els alumnes: adonant-se que el que havien creat tenia molt valor, participant i veient com funciona això de fer un podcast (fàcil, fàcil amb un Mac).

Els mestres: L’Alícia i la Geni orgulloses per haver assolit el repte no només d’estimular la lectura entre els alumnes, si no d’haver estat prou hàbils per deixar que ells mateixos trobessin la millor forma i creessin un canal propi, per mitja de les noves tecnologies, on els alumnes es mouen molt bé, senzillament sent obertes, facilitant la participació i estimulant la creativitat.

Nosaltres: A banda de la bona estona que vam passar plegats amb tots ells, plens d’optimisme adonant-nos que, malgrat els problemes i reptes que te l’educació a casa nostra, encara hi ha espai per l’esperança en llocs on mestres, escola i alumnes creuen en la participació, l’estimulació intel·ligent, els projectes comuns, la creativitat, i l’ús enriquidor de les noves tecnologies com a eina de reforç personal i educatiu.

El podcast 38 sortirà la propera setmana i sens dubte serà un dels episodis que més il·lusió ens ha fet.

Gracies a tots els que ahir ens vareu fer tenir una experiència genial i inoblidable!