Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya. Societat Digital La setmana passada en Genís Roca, President de la Fundació.cat, va publicar a La Vanguardia un article titulat “El treball no serà per a guanyar-se la vida. Un article que fa pensar i al qui dediquem gran part  de l’episodi d’aquesta. setmana.


PART 1

Article d’en Genis Roca a La Vanguardia.

La necessitat d’un nou contracte social per la societat digital que faci un repartiment real de la riquesa; ja que el que teníem fins ara, el de la societat industrial, sembla no funcionar.

S’ha trencat el mecanisme de sou i impostos que permeten viure amb qualitat de vida a les persones que treballen i permeten als estats disposar d’un mecanisme de finançament d’infraestructures i serveis públics

Les grans tecnològiques capturen una enorme quantitat de riquesa però en proporció tenen pocs empleats i no paguen impostos locals. S’ha trencat el repartiment de riquesa.



PART 2

Adeu Xarxes Socials – Hola Comunitats” – Article de l’Oriol López a “MetaData”

“L’Objectiu no ha de ser omplir la sala de seguidors, sinó posar-te al davant d’uns potencials clients: pocs però bons”


Propostes Mosseguis:

  • (Eudald- Carl Sagan) A l’episodi anterior parlàvem d’en Carl Sagan i recomanàvem els primers capítols de Cosmos. Aquí va un canal de Telegram amb tots els capítols de totes les sèries
  • (Joan Betbesé – comparacions odioses) Scanners  i Rajos X per comparar diferents components electrònics: Airpods i imitacions, Cables USB-c d’Apple i d’altres, etc..
  • (Pere – AiPin) Ja s’ha presentat al món l’ai pin d’humane, temes de privacitat a banda, el concepte del tot inclòs en un paquet tan petit em sembla interessant, a veure l’ús en el món real.
  • (Tomàs – Audiollibre/Llibre) ”All the light we cannot see” “La luz que no puedes ver” d’Anthony Doerr. Premi Pulitzer 2015. Una història d’aventures de l’ocupació francesa pels Nazis a la segona guerra i on la ràdio d’ona curta és una protagonista rellevant.