OpenMac un Mac no Mac

Segur que ja heu llegit per tot arreu que la empresa de Miami Psystar comercialitza un PC Clon en format tower (colors blanc o negre) que denominen “OpenMac” per 399,99$ (al canvi 253€) amb un Mac OS X Leopard preinstal·lat (Intel Core 2 Duo de 2,2GHz – 2GB RAM – HD de 250GB).

Deixant de banda la vulneració de la llicència del Mac OS X que obliga a un ús exclusiu en equips fabricats per Apple, aquesta sorprenent (i ja veurem quant dura) oferta em porta a pensar 3 coses…

a) M’agrada que hi hagi algú que, encara que sigui d’aquesta forma, li digui a Apple que els preus dels seus equips estan “una mica massa inflats”. Una obvietat si veiem quan costa la més petita configuració del Mac Mini, avui mateix, a l’AppleStore espanyola: 579€ (el de 1,83GHz – 1GB RAM – 80GB).

b) Un Mac OS X en un PC Clonat és com un Linux. Allà tu amb els drivers, les configuracions i tota la pesca. Vull dir que tot i que sembli que és el mateix, no és el mateix.

c) La empresa en qüestió (Psystar) ha sabut fer una publicitat “a lo Apple”. No se si vendran molts “OpenMacs” però segur que la seva web és una de les més vistes aquesta setmana.

FONT: MacKinando