iphone 202 1 A rel de la constant aparició d’actualitzacions de firmware de l’iPhone aquest estiu havia acabat tenint el meu fet un “cristo“.

Tant remenar i voler actualitzar una versió damunt d’una altra m’havia deixat l’iPhone amb problemes de permisos, correu i certes aplicacions sense sincronitzar, lentitud en algunes aplicacions, etc.

Al final, ahir diumenge, vaig decidir començar de zero i deixar-ho tot ok.

L’objectiu final era tenir el meu iPhone (de la primera generació) amb firmware 2.0.2, jailbreak, cydia, installer i català funcionant i, que tot rotllés perfectament.

Després de moltes proves el mètode escollit ha estat el Pwnage Tools, darrera versió, preparat pel firmware 2.0.2 (i NO he fet servir el QuickPwn per Mac)

La clau de tot, i, el motiu d’aquesta entrada, és explicar-vos quins passos he seguit:

iphone 202 2 En primer lloc has de tenir baixat de l’iTunes el firmware 2.0.2 i que aquest estigui present en el teu Mac, d’una altra forma el Pwnage Tools no el trobarà.

Et descarregues el Pwnage Tools (darrera versió) i l’instal·les.

Arrenques l’aplicació, selecciones l’iPhone de primera generació, i segueixes tot el procés fins obtenir el famós fitxer “iPhone1,1_2.0.2_5C1_Custom_Restore.ipsw” a l’escriptori.

En el darrer pas, quan les Pwnage Tools et preguntin si el teu iPhone ha estat “Pwnageat” abans, encara que sí hàgiu passat aquest procés, cal dir-li que no, i seguir les instruccions per a que entri a l’iPhone en mode recuperació. Si no us entra en aquest mode a la primera (Prémer tecles Power + Home durant 10 segons, deixant de prèmer el Power i mantenir una estona més premuda la tecla Home), intenteu-ho quantes vegades sigui necessari.

Una vegada estigui fet el pas anterior, haureu d’anar a iTunes i recuperar la instal·lació del firmware de l’iPhone amb el fitxer que heu generat i teniu a l’escriptori.

Per fer-ho, dins la pantalla de l’iTunes on us diu que heu de recuperar la instal·lació, premeu la tecla Alt + Restaurar i seleccioneu el fitxer generat.

Començarà el procés famós on veureu que apareix una “pinya” en lloc d’una “poma” a la pantalla de l’iPhone.

Seguiu-lo fins al final, veureu que l’iPhone es reinicia un parell de cops mínim.

Si tot ha anat bé iTunes us detectarà un iPhone i us preguntarà si voleu copiar alguna versió anterior o és un nou iPhone. Digueu-li que és un de nou i doneu-li un nom que no hàgiu fet servir abans (atenció, amb aquest pas es perden els sms’s i algunes altres configuracions).

Quan acabi de configurar el nou iPhone el tindreu en anglès. Desconnecteu-lo del Dock i torneu-lo a connectar per a que finalment sincronitzi tots els comptes de correu, agenda, calendari, etc.

Activeu la wifi en cas necessari i comproveu que tot us funciona bé (Correu, Safari, iPod, Cydia, etc…)

A partir d’aquest punt els passos ja son “a gust del consumidor“.

En el meu cas, seguint en un iPhone en anglès, jo he instal.lat totes les aplicacions que volia via Cydia (l’Installer continua donant problemes), he sincronitzat música, podcast, etc. de nou; i només quan tot ha estat funcionant he fet el darrer pas: ficar-li el català.

Per mitjà de Cydia he instal·lat l’OpenSSH a l’iPhone i el CyberDuck al Mac, i he seguit aquestes instruccions per tenir les traduccions dels menús i les opcions en català.

I ja està. Per fi el meu iPhone amb firmware 2.0.2, amb les aplicacions que jo desitjava, estable, amb Jailbreak i en català.