twitter

D’un temps a aquesta part uns quants de nosaltres estem molt enganxats al Twitter, fins al punt que aquest va amb nosaltres “wherever we go”.

A casa o al despatx: twitterrific, spaz, o senzillament al navegador.

“In itinere”: Twinkle o qualsevol similar als nostres iPhones o iPods Touch.

Començava amb Twitter escèptic però esperançat, de forma parella amb com ho feia amb Facebook.

Al final vaig llençar Facebook a les escombraries alhora que Twitter anava agafant més i més rellevància. Perquè?

Aquí van algunes reflexions més i algunes dades afegides:

Comunitat en xarxa i en temps real:

Twitter és una eina magnífica per estar unit en temps real amb el que fan els demés, és un fet innegable.

Senzillament fa gracia veure a l’Unamito que mentre prepara la truita de patates, les seves filles li segresten el twitter, o veure al SanSe un dilluns desprès de la “festorra” amb els seus clàssics “avui estic fatal”, o seguir al Miquel (vicboy) i les seves cabòries, o al Reche passejant-se per damunt de vés a saber quina teulada de Montornès.

Sembla trivial, però no ho és. Al final del dia, poc o molt, has vist que han estat fent els teus col·legues i, el que és més important, has copsat els seus estats d’ànim.

A diferència de Facebook, Twitter te un plus emocional.

Nanoblogging retroalimentant el Macroblogging:

És interessant veure quan algú escriu una entrada en el seu bloc i ho reporta al Twitter. Aquesta informació arriba abans pel Twitter que per cap altra forma incloent el lector de RSS.

La gràcia d’afegir links al nanocomentari del Twitter possibilita aquest fet, tant d’auto reporting com pel fet de destacar enllaços a fets importants. Alguns experts ho destacaven com una de les vies més immediates en el seguiment en temps real dels efectes del darrer terratrèmol a la Xina.

Per tant, enllaçar o auto-enllaçar a twitter retroalimenta els nostres blocs. A mi m’agrada auto-enllaçar de tant en tant, quan considero que hi alguna cosa que pot interessar a la comunitat. He estat temptat de deixar-ho “en automàtic” però al final m’he estimat més fer-ho, a voluntat i criteri, manualment.

Precaucions:

La temptació de convertir el Twitter en un xat i encetar un interminable bis-a-bis és gran. Vol dir que tens a l’interlocutor en línia, és immediat i no pagues sms’s.

Ummm… el problema és que aquest bis-a-bis difícilment te interès per la resta de no involucrats.

Un intercanvi curt no molesta i, fins i tot a voltes, pot resultar graciós. Però si s’allarga… acaba cansant.

Per tant jo recomanaria prudència i canviar a “mode xat on” via Adium, Skype, etc… en aquests casos.

Més dades:

dades creixement twitter

Twitter ha tingut una crescuda exponencial en tràfic des del Febrer d’enguany convertint-se en tot un fenomen. Ho apuntava Business Week en l’article: “Why Twitter matters” que inclou un slideshow, del qual he abstret la imatge anterior.

Vaig arribar a l’article des d’aquesta ressenya de l’Enrique Dans.

twitter icon Fes clic a la icona i segueix-me a Twitter.