twitter Mentre celebrem la traducció al català del Facebook, per a què finalment tothom pugui saber “What fucking cartoon are you? en la llengua de Pla, Twitter tracta de gestionar com pot l’èxit i el brutal creixement que ha tingut en poc temps.

Sembla mentida, però Twitter es funda el primer de Març de 2006 i surt a l’aire de la xarxa cap a Juliol del mateix any.

Encara no amb 2 anys de vida, aquesta empresa Californiana arriba a 1,2 Milions d’usuaris/mes.

Els que en som usuaris hem notat que els últims dies Twitter te freqüents problemes tècnics de sobrecàrrega (overloads) i sovint està inoperatiu durant algunes estones.

Fugues de talent amb enginyers emprenyats, projectes corporatius d’expansió que necessiten finançament i, finalment, la recent injecció de capital (20M de US$), mostren el punt crucial on es troba la companyia.

Esperem que la principal companyia de programari per nanoblogging (“What are you doing?”) es falqui fort i que siguin capaços de gestionar els problemes derivats del ràpid creixement i l’èxit actual.

Ahir “TechCrunch” va publicar una vídeo-entrevista de 30 minuts a 2 joves co-fundadors de la companyia, Evan Williams i Biz Stone, que podeu seguir per conèixer més detalls.