Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Twitter acomiada a saco

Elon Musk formalitza la compra de Twitter i no només acomiada a la direcció, sinó a la meitat de la companyia. En paral·lel Musk anuncia que els comptes validats (el del punt blau) hauran de pagar per mantenir-ne la validació i que caldrà retallar 1000 milions de $ en costos d’infraestructura.

Per altra banda les tecnològiques anuncien la congelació de noves incorporacions de treballadors pel que queda d’any i tot 2023, el que suposarà segur un impacte important en serveis i prestacions.


PART 1:

  • Els Macs M1, una gran compra.
  • Elon Musk formalitza la compra de Twitter i no només acomiada a la direcció, sinó a la meitat de la companyia.


PART 2:

Congelació de la Contrafacció. 

  • Amb més o menys contundència les grans tecnològiques han anunciat la congelació de contractació de nous empleats el que resta de 2022 i durant tot el 2023. De moment, els anuncis més agressius han vingut de Meta, Amazon (AWS inclòs), Intel, etc.
  • “Freezing hiring” no significa “Stop Replacement”. Vol dir que si algú s’en va de la companyia, sí s’activarà la contractació d’un substitut.

Propostes Mosseguis:

  • (Marc Alier – Música) “Tenacious D” un grup de música rock americà brutal i amb humor.
  • (Luis Villamil – Documental) Documental en català “Balandrau, infierno helado” en HBO Max. (ja emès a TV3)
  • (Joan Betbesé – Alternatives a Twitter) Ja que estem parlant de Twitter i de pas deixar-lo enrere, proveu “Mastodon”, un Twitter obert.
  • (Tomàs Manzanares – Alternatives a Twitter) La gent de “Pirates de Catalunya” a editat una guia de com marxar de Twitter a Mastodon, poc a poc, i sense perdre la teva xarxa.
  • (SinnerBOFH – Podcast) el podcast, en anglès, Cautionary Tales. (Una tradució lliure del títol fora: “Contes d’Ojo-Cuidao-que-nos-matamos”). Expliquem als nostres fills contes de fades inquietants per ensenyar-los valuoses lliçons de vida, però aquests contes d’advertència/Ojo-Cuidao-Que-Nos-Matamos són per a l’educació dels adults, i tots aquestes contes són certs. Per exemple, en aquest episodi sobre l’invenció de la Guerra Llampec (la temuda Blitzkrieg) per part d’un anglès a la 1a Guerra Mundial, ens porten en un viatge on toca el Xerox PARC (la interfaç gràfica d’usuari), Kodak (fotografia digital), Sony (reproductor musical digital)  i IBM (l’ordinador personal) i Hitler (que vol dir que arriba el final de l’episodi). Molt interessant.
  • (Tomàs Manzanares – Mac Mini) Ja m’heu sentit dir sovint que el Mac Mini M1 (2020) és una de les millors compres que podeu fer si voleu tenir un Mac potent a casa a un preu raonable (en comparació a la resta de Macs d’Apple). A l’episodi d’avui del podcast d’Apple Coding, d’en Julio César Fernández expert desenvolupador i formador en entorn Apple, ha publicat un episodi explicant en detall les raons pel qual el Mac Mini M1 és una compra immillorable.