organitzar llibreria iTunes

A l’igual que passa amb iPhoto o altres aplicacions de la casa de la poma, iTunes ha tingut tradicionalment una gestió pròpia (i una mica opaca) de la llibreria de música i vídeos.

Si entraves dins de la carpeta Music/iTunes/iTunes Music veies una classificació per artista o album sense distinció de vídeos, àudios, etc.

És cert que amb Mac OS X, aquest desordre general intern de la llibreria no ens preocupava a la majoria doncs la forma d’accedir al seu contingut era via el mateix iTunes (que ordena, classifica i mostra al gust) o, com a molt, tirant d’Spotlight, que per això existeix i funciona prou bé.

Però pels que tenim un passat fosc de Windows, on estàvem avesats a una ordenació acurada del nostre contingut intern, sí o sí, en cas de voler trobar, en un temps raonable i èxit garantit, alguna cosa, continuem tenint la necessitat de veure les carpetes del nostre contingut amb un ordre lògic i jeràrquic.

Per aquests, o senzillament per a tots aquells que són més tiquis-miquis, iTunes 9 permet re-endreçar el contingut de la seva llibreria partint de carpetes per tipus de contingut (Downloads, Mobile Applications, Movies, Music, Podcast, Ringtones…) i, a partir d’aquí, per autor, títol…

Aneu al menú superior d’iTunes, menú File (Arxiu) – Library – Organize Library… i marqueu l’opció com es veu a la imatge superior.

Al fer OK iTunes reorganitzarà el contingut de la manera explicada.

Tingueu present, però, que aquesta modificació no és reversible. Un cop reorganitzada iTunes no permet tornar a l’estat anterior o reorganitzar-la de nou.

Font original: MacOSXHints