estalvi energia

No només per temes ecològics si no perquè senzillament la factura de la llum cada cop puja més i, en aquest país de bojos, igual encara ho farà més a conseqüència d’haver-ne alliberat la distribució (vés a saber…), convé aplicar hàbits que ens ajudin a l’estalvi d’energia.

I quina millor època que ara a l’estiu, per començar a fer-ho.

Jo sóc dels que tenia el Mac permanentment connectat i només l’apagava al marxar de vacances i, pensant-ho bé, la majoria de vegades restava encès per temes de torrent que, amb les velocitats actuals, ja no ve d’una hora més o menys.

Per tant el truc d’avui consistirà en planificar l’aturada programada (en el meu cas diària) de l’ordinador a una hora on ja segur no estic davant del mateix.

Podeu adaptar-ne el truc a les vostres necessitats, tant pel que fa al temps com a l’acció, és a dir, també podeu programar la funció “dormir” (desconnexió de pantalla, discs i altres funcions del sistema sense apagar-lo del tot) o la de “restart“, en el cas de voler forçar un reinici programat.

Aneu a preferències del sistema i a l’opció estalvi d’energia.

Aquí podeu programar el posar a dormir l’ordinador o la pantalla del mateix (inclús els discos) a partir d’una determinada estona d’inactivitat.

Però l’opció de planificació la teniu abaix a la dreta.

estalvi energia planificació

La primera planificació permet despertar (si està adormit) o arrancar l’ordinador a una hora programada.

La segona permet programar l’apagada total, el reinici o la funció “dormir” del Mac.

Fixeu-vos que apagar-encendre o dormir-despertar són planificacions que poden anar coordinades, de tal forma que jo apagui l’ordinador sempre a les 12 de la nit i l’engegui a les 9 del matí.

Crec que algunes aplicacions, com el utorrent o d’altres, provoquen que es cancel·li l’aturada automàtica planificada.

Per altra banda, si un dia us quedeu a treballar fins tard, no heu de patir, un sortirà l’avís un minut abans d’iniciar la seqüència d’apagar i sempre podreu cancel·lar-la manualment donat el cas.

Font: usingmac.com