Airport

Si tens una Estació Airport Extreme li pots afegir un disc dur extern al port USB, és el que Apple anomena “Airport Disc“. D’aquesta manera podràs compartir, des d’aquest router, el disc dur disponible via WiFi per tota la xarxa interna sense necessitat de tenir connectat el teu Mac o PC.

Jo ho tinc així i funciona perfecte per emmagatzemar contingut multimèdia al que accedeixo des de l’AppleTV de 2ª generació amb Jailbreak en qualsevol moment via WiFi.

Un dels problemes que tinc, però, des del Mac, és que sovint, tot i que detecta l’Airport Disc, no fa automàticament el muntatge al Finder. Aquí et porto un truc per forçar-ne el muntatge.

 1. Primer valida que tens connectat i ben configurat el disc dur extern
 2. Airport Utility

 3. Vés a la Utilitat Airport i prem botó esquerre damunt la icona de l’Airport Extreme
 4. Prem l’opció “Editar” i vés a la pestanya de “Discos”
 5. Airport Disc Utility

 6. Si el disc està ben formatat el detectarà i veuràs la partició (o les particions) contingudes
 7. Marca l’opció “Activar compartir arxius” i escull un sistema de protecció de discos compartits (jo faig servir “contrasenya de dispositiu”)

Airport Disc al Finder
Quan reinicii l’Airport hauries de veure al Finder, al llistat de dispositius compartits de l’esquerra, el nom de la teva Airport Extreme.

En el meu cas veuràs “Airport Base Estudi” i just al seu costat el símbol que confirma que el disc està detectat i muntat.

Sovint, tot i que detecti el disc Airport, i el vegis al Finder, aquest no està muntat (no veus l’esmentat símbol).

Automuntage de disc - preferències del sistema

 1. Per forçar-ho, obre les preferències del sistema
 2. Vés a Usuaris i Grups
 3. Vés a la pestanya “Ítems d’inici de Sessió”
 4. Arrossega el disc muntat (o alguna carpeta de dins el disc) dins el requadre que mostra els ítems que s’obriran automàticament a l’inici de sessió. (jo he muntat la partició “Lacie” i la carpeta “Descarregues”, tot i que només cal el disc/partició)

Ja ho tens. Ara a l’arrancar el Mac aquest forçarà a muntar l’Airport Disc.