És un fet que la tot just aprovada “Llei Sinde” no servirà per a res més que per demostrar que el govern espanyol (i els partits que li donen suport en aquest tema) són, en el millor dels casos, uns analfabets digitals, i en el pitjor uns defensors d’obscurs interessos.

L’esmentada llei no evitarà de cap manera que seguim compartint el que tinguem en els nostres discs durs quan i com ens vingui de gust.

Per fer-ho no ens calen pas pàgines d’enllaços, senzillament amb un simple i senzill google docs n’hi ha prou, com ens demostra en aquesta entrada l’advocat Javier de la Cueva (escolteu-lo en el podcast 68 de mossegalapoma)

Però anem per coses pràctiques.

Avui us porto Tribler: un client P2P BitTorrent de format híbrid i de codi obert. Això vol dir que allò que els usuaris comparteixen està indexat i classificat dins la mateixa aplicació i, per tant, no cal anar a cap lloc web per cercar l’arxiu torrent de torn.

Configurant Tribler

Tribler Settings

Teniu disponibles quatre pestanyes a l’apartat configuració del Tribler.

  • “General” heu de definir a quina carpeta (i unitat) voleu desar els arxius descarregats
  • “Connection”, com tot client P2P, heu de definir el port que fa servir el programa (i, en lògica correspondència, obrir-lo al router)
  • “Bandwidth” és on definiu el límit de velocitat de pujades i baixades (si no teniu problemes, deixeu-ho com “unlimited” o restringiu la pujada si teniu problemes amb altres aplicacions que fan servir internet)
  • “Misc” Per definir com actuarà el reproductor intern de vídeos/música del propi Tribler (que és una caqueta). A mi només en funciona si trio l’opció “pop up player” i no sempre

Canals i cerques

Tribler Channels

Aquesta part és la més interessant del programa i converteix Tribler en el nostre Netflix particular.

Teniu organitzats els arxius per canals i aquests marcats per popularitat. Els canals més interessants són DVDRIP (pel·lícules) i EZTV (darreres entregues de sèries). Els podeu marcar com a favorits i explorar les darreres entregues.

De forma addicional teniu una cerca general de torrents i una “cerca dins els resultats presentats”, molt útil per afinar.

Descàrrega o Reproducció directa

Tribler Arxius

Un cop triat un arxiu teniu sempre la doble opció de descàrrega (download) o reproducció (play). Val a dir que hi ha “bugs” i no sempre és capaç de reproduir un arxiu de forma directa, ara bé, quan funciona és realment ràpid.

Òbviament dependrà de cada connexió. En el meu cas les descàrregues van molt ràpides (en arxius recents, populars i, per tant, amb gran nombre d’usuaris compartint-los). Com en tot programa P2P, i depenent, és clar, de la mida de l’arxiu, quan més alt sigui el nombre de “seeders”, més ràpid baixarà.

Tribler disposa d’un sistema d’autocontrol d’spam que permet als usuaris marcar un arxiu com spam, fake o fals.

Biblioteca de descarregats

Tribler Library

El punt des d’on podeu organitzat els arxius descarregats: trobar al Finder, reproduir o esborrar.

Bugs i altres consideracions

Aquesta nova versió de Tribler per Mac és encara una mica inestable i conté alguns enutjadors bugs, tingueu-ho en compte.

A favor és que la descàrrega és ràpida i és un bon sistema per accedir de forma immediata a les darreres novetats tant de pelis com de sèries, no tant si cerqueu material més antic.

Tot i que Tribler sembla preparat per a la descàrrega automàtica de subtítols crec que aquesta funcionalitat només funciona en Windows (en Mac no he trobat la manera). Però sempre tenim SolEol que va perfecte.

Malgrat definiu una carpeta especial per a les descàrregues de forma “incontrolada” Tribler us crearà una estructura de carpetes buida i sense sentit a l’escriptori. La podeu eliminar sense por (si heu definit una ubicació diferent a la configuració). Ho haureu de fer cada cop 🙁

Més allar dels bugs , per a mi Tribler és un sistema paral·lel i complementari al que ja tinc muntat amb Tvshows, Transmission i SolEol

Tribler està disponible per Mac OS X i també per Windows.

Si el proveu ja direu com us funciona.