WordCamp 08

Ahir dissabte es va celebrar la primera WordCamp (trobada d’usuaris de WordPress) de l’Estat al CitiLab de Cornellà.

Per a qui no us soni, el WordPress és el CMS (sistema de gestió de continguts) o programa amb el que està fet, entre altres centenars de milers de blocs més, aquest que estàs llegint.

No us puc fer una crònica de la jornada doncs, per temes familiars, només hi vaig poder assistir a dues presentacions de les moltes que hi havia durant tot el dia.

En Raimon (Wolffan) i la Irene hi van ser per la tarda i, potser, entre tots farem algun comentari més extens i complert de cara al proper podcast (el primer del 2009).

En general dir que malgrat no ser les millors dates per fer una trobada d’aquestes característiques (a tocar del Nadal), i tenint en compte que era la primera vegada que es feia, val a dir que, al menys les conferències a les que hi vaig assistir, van estar prou bé.

No havia esta mai al CitiLab i, tot i que no està en un lloc cèntric, a nivell d’infraestructura, crec que l’organització va fer una bona tria.

Les coses a millorar segur que es podran anar fent de mica en mica en properes edicions.

Em va fer gràcia trobar-me a en Losimo i a en Vicboy (que va fer la primera presentació del dia), i als qui vaig poder desitjar-lis “Bones Festes” en persona.

Tornant a les ponències, en Carlos Mantero va parlar de BuddyPress, un mega-plugin per WordPress MU (versió multiusuari) que permet crear dins WP una Xarxa Social, i que, tot i ser la primera versió d’aquesta solució, surt a la llum ja, de forma avançada, per estimular les col·laboracions de la comunitat de desenvolupadors i usuaris.

Recordem que el WordPress és un programari lliure i que, al seu voltant, s’estén una gran comunitat de desenvolupadors.

L’altra presentació a la que vaig poder assistir la va donar en Fernando Tellado, macaire, de Bilbao 🙂 i un dels creadors de “Ayuda WordPress“, un lloc de referència al meu RSS i que ha estat fent una excel·lent feina divulgadora.

En Fernando va parlar de WordPress per a les PYMES.

Sóc un convençut de WordPress com a eina. Sense aquest programa el mossegalapoma que coneixeu avui en dia no hagués estat possible, seria una altra cosa diferent.

WordPress és molt més que una eina per crear blocs, en Fernando ens va mostrar alguns exemples, un parell dels quals us els enllaço a continuació per si us pica la curiositat…

Ford Motor Company
MadeInMundo