Entrada convidada d’en David Prat Jorba

ie6

El conegut navegador de Windows (IE6) ha estat pioner en el seu sector. Durant molt de temps la majoria d’usuaris de Windows l’han emprat com a navegador principal per accedir a la xarxa (tot i que no en solitari, ja que el Mozilla firefox ha estat -també- una peça clau i capdavantera).

A hores d’ara, però, l’IE6 ha quedat totalment obsolet. Fa força temps que circula l’Internet Explorer 7 però encara són molts els usuaris que fan servir l’anterior versió.
Això, és degut a les moltes dificultats que tenen els usuaris per actualitzar-lo. S’apunta com a principals causes, la falta d’informació i actualització per part dels responsables de Windows i a la complexitat que suposa actualitzar el navegador a la següent versió si no és posseeix un Windows original i legal.

És per això que molts portals virtuals europeus han iniciat una campanya per donar a conèixer noves alternatives a l’hora de navegar per la internet. Entre les moltes opcions que trobem arreu, destaca el Mozilla Firefox, la segona eina per navegar a la xarxa més emprada.

A més a més, també cal dir que el Mozilla Firefox hi és en català, i el podeu trobar a www.softcatala.cat o a la pàgina principal de Firefox.

Encomana el Mozilla, a la fleca o al bar d’en Joan!

NOTA (Tomàs): Si voleu anar una mica més enllà ha sorgit també una iniciativa originària de l’Anieto2k i també recollida per Recursos WordPress, de cara al proper 18 d’Octubre data d’aparició de l’IE6, destinada als dissenyadors php de blocs o pàgines web, per a que incloguin un codi d’avís als usuaris d’aquest arcaic navegador.