dock leopard

Des que vaig canviar a MAC fa ara any i mig és el primer cop que he viscut un canvi de sistema operatiu complert de la casa de la poma.

N’havia viscut molts amb el Windows, però mai cap amb MAC OS X. I puc dir que, realment, ha estat el procés menys traumàtic i més senzill que recordo pel que fa a una migració tant rellevant. Al final hauré de donar la raó a MacBixo, que m’assegurava que això seria un “Plis-Plas”. 😛 I en certa manera tenia raó.

Les conclusions no poden ser més bones, al menys partint de Tiger 10.4.10 i plataforma Intel i fent l’upgrade amb “Erase and Install”.

Ara tinc un Leopard net i totalment estable. El sistema literalment “vola” i transmet una forta sensació de solidesa i velocitat. Molt bé per Apple.

Confessant-vos alguns secrets…

Per a mi ha estat una referència excel·lent un screencast preparat per en Don McAllister exclusivament per a subscriptors on detallava tots els passos. He seguit fil per randa les seves magnífiques instruccions i, com no podia ser d’una altra manera, el resultat ha estat l’esperat. En Don també ha passat un cap de setmana d’instal·lacions arribant a les mateixes conclusions.

Sembla mentida, acostumat als canvis en Windows, que cada nova versió posava en evidència la necessitat immediata d’una actualització del hardware, aquí, amb els Mac, la sensació és totalment la contraria. Me’n adono que tinc màquines per tirar milles bastant temps, diria que anys, el que converteix la inversió en els MACs en una “molt bona inversió” i amb un ROI immillorable, tenint en compte el tipus d’ús que en faig.

També em va resultar interessant treure el nas a la CampusMac Leopard Session. Em va fer molta gràcia veure tanta penya maquera tant diversa i també a alguns dels “mastersboys”, cas d’en Pedro Aznar i altres. Per cert, que tota la seva colla, ell inclós, anava farcideta d’iPhones. Al final, Ludo, t’hauré de donar la raó. Aquest aparell és una petita joia. Jo estic aguantant al màxim per no precipitar-me, però com a friky-geek em poden les forces ocultes transmeses per la wifi de l’aparell. 🙂 A rel d’un fil publicat per en Miquel Labòria al seu bloc, aquest, he vist que l’iPhone està disponible a Andorra a un preu inviable. Estic estudiant una altra possibilitat per adquirir l’iPhone, aquesta, però no m’acabo de decidir… Potser serà el regal de nadal… 😉

Lamentablement seguim amb un MAC OS X sense català. En Miquel Labòria, i vosaltres en el fil relacionat, també en parleu. És una llàstima. Apple no sembla tenir cap interès al respecte el que se’m fa una mica estrany tenint en compte algunes dades. Proveu, per exemple, a iTunes Store i feu una recerca avançada (part dreta de la iTunes Store). Seleccioneu “Podcast” i “Totes les categories”, i com a idioma escolliu “altres”, és a dir, qualsevol fora dels 20 oficials. En el resultat veureu que de la resta de llengües, el català aporta els 35 primers resultats, el 36 és resum informatiu de la Deutsche Welle en llengua àrab. Això vol dir que ja fa “massa temps” que el català està “a punt de caramelo” i que, si fos mal pensat, diria que hi ha alguna ma oculta de la política, a la qual APPLE espanya hi fa cas, que “capa” la incorporació del català com a llengua plenament oficial dins les estructures d’Apple. No tinc proves d’això, però a què fa de mal pensar?

En contrapartida, i per sort, el català continua funcionant com a llengua per defecte en els nous MACs “based on Leopard” pel que fa a aplicacions de tercers, el diccionari i corrector van de conya, el NeoOffice també funciona perfectament i en català, a l’igual que el WordPress, i ja em surt la bandereta (veure imatge) 🙂

senyera a la barra superior de Leopard

A partir d’ara, tot i que seguiré actualitzant possiblement la guia de la Migració de Tiger a Leopard, torno a la normalitat pel que fa a la publicació del contingut habitual del Bloc, i a preparar el Podcast 10 que sortirà aquests dies del pont de la castanyada, si la mistela compartida amb els amics a la muntanya, i els crits de cabreix per perdre a la butifarra, em deixa la veu no tant tocada com imagino. 😉