TextExpander

Des de fa un parell de setmanes estic fent servir la versió “trial” de TextExpander de SmileOnMyMac, una aplicació que s’instal·la dins les preferències del sistema i que apunta a la millora de la productivitat i que, com el seu nom indica, transforma una curta seqüència de caràcters en un text més llarg.

Val a dir que no la faig servir per a masses coses, però per a aquelles que les faig servir, les utilitzo força. Us explico un parell d’exemples:

Tinc dues cadenes “mmlp” i “imlp” on la primera es transforma en la URL completa de mossegalapoma i la segona en el path de les imatges del bloc, path que havia d’escriure manualment cada cop que feia referència a una imatge o a una miniatura d’una entrada en el bloc.

TextExpander no és de franc. Costa uns 22€, amb el que encara no tinc decidit què faré quan se m’acabi la versió de prova.

Com veieu és una utilitat molt productiva en aquells casos que vols substituir per 4 tecles un text llarg i que escrius sovint, fins i tot malgrat escriguis amb tots els dits.

A la seva pàgina web trobareu uns petits screencasts per ampliar en detall el coneixement de les seves possibilitats.

Darrera cada aplicació hi ha una empresa (sovint minúscula) i una història (sovint gran i plena d’esforços) i vull aprofitar per explicar-vos una mica la de SmileOnMyMac doncs m’agraden força aquestes petites companyies de 2-3 persones que són les que acostumen a tirar endavant el gran conjunt d’aplicacions útils i senzilles que fem servir, fora de les “big ones”.

Smile On My Mac Team

SmileOnMyMac va ser creada l’any 2005 per dos desenvolupadors Philip Goward i Greg Scown, amb l’actiu d’una petita aplicació, DiscLavel, que va ser una de les primeres que vaig conèixer per Mac OS X i que servia per crear caràtules dels CD’s i DVD’s. Mai la vaig comprar o fer servir gaire degut al progressiu abandonament d’aquest suport en benefici dels discs durs.

L’any 2006 van comprar el nucli del que actualment és TextExpander amb la intenció de reformar i donar continuïtat a l’aplicació i, aquell mateix any, van incorporar a l’empresa una responsable de marketing, la Jean MacDonald (que veieu a sota, amb en Greg i el gran gurú Guy Kawasaky a una MacWorld).

Smile on My Mac i Guy Kawasaky

Tots tres viuen a l’àrea de la baia de San Francisco i han estat guanyadors de diversos reconeixements.