Tethering

Tot i que l’oncle Steve ens va prometre Tethering (convertir el nostre iPhone/iPad en un punt d’accés wifi a internet) per a la versió 4.0 que ja tenim a les portes, no espero que aquesta possibilitat estigui oberta de forma general. De fet, pel meu iPhone 2G, fins que no surti un nou jailbreak específic, no es podrà ni fer servir la 4.0.

Igualment pot passar pels que tingueu iPad, doncs la 4.0 no arribarà per aquest dispositiu fins més endavant.

Mentre no canvii al nou iPhone la possibilitat de Tethering ha de venir per altres vies.

Per això he pensat que seria útil, també per aquells de vosaltres que estigueu amb la meva mateixa situació, fer-ne una petita guia. Jo l’estic provant ara i va força bé.

PAS 1: Fer-li el jailbreak a l’iPhone/iPad

Només per al jailbreak (no pel desbloqueig) ha aparegut una utilitat multiplataforma, Spirit, de la que ja hem parlat al blog, que és capaç de fer aquest procés amb un sol click per iPad, iPhones i iPods de qualsevol model sota firmware 3.1.2, 3.1.3 i 3.2.

Llegiu-vos bé les instruccions i els possibles problemes afegits al Jailbreak a la pàgina de l’autor. Com sempre, el jailbreak és un procés crític i si decidiu fer-lo és sota la vostra responsabilitat.

PAS 2: Instal.lar MyWi via Cydia

Cydia, l’aplicació alternativa a l’App Store oficial per descarregar aplicacions no autoritzades per Apple, apareixerà un cop fet el jailbreak.

Entreu al Cydia i cerqueu MyWi, que és l’aplicació que permet fer Tethering.

Instal·leu l’aplicació (veureu que us ha instal·lat dues, MyWi i Rock, aquesta darrera és una App Store específica pels programes subministrats per la gent que ha desenvolupat MyWi, que en te vàries, i, a més, un gestor global de programes provinents de jailbreak com alternatiu a Cydia).

MyWi no és gratuïta. Tens 10 dies gratuïts per fer-ne proves i després, hauràs de buscar-te la vida o pagar els 10$ que costa. Tu decideixes si val o no la pena.

PAS 3: Activar el Tethering al MyWi

Tethering

Activeu el Tethering acceptant un nom per la Wifi i/o afegint seguretat (us apareixerà un missatge a la part inferior segons veieu a la imatge)

També podeu escollir que la connexió sigui via USB o Bluetooth en lloc de Wifi (commutador inferior de la imatge anterior).

A voltes demana reiniciar l’aparell (Soft Restart)

PAS 4: Connectar el Mac a la nova xarxa creada

Teniu 3 formes de connexió: Per USB si teniu l’iPhone connectat al dock o de forma “sense fils” via Bluetooth o Wifi.

Tethering

En el cas de la Wifi veureu que us apareix una nova connexió Wifi disponible dins l’apartat dispositius (imatge anterior).

En el cas USB haureu d’activar-ho primer dins el MyWi i després via Preferències del Sistema, i dins l’apartat xarxa configurar l’accés per USB-iPhone (en el mateix punt podeu configurar l’accés Bluetooth) segons veieu a la següent imatge.

Tethering

No és estrany si heu de reiniciar l’iPhone diverses vegades. A més, en el meu cas, no sé per què, a cada reinici es perden els paràmetres de connexió a la xarxa de dades mòbil de Yoigo (el meu operador).

La connexió Wifi m’ha funcionat a la primera, però per USB m’ha costat configurar el MyWi i l’iPhone unes quantes vegades.