Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Elon Musk i les cryptomonedes

Tesla compra Bitcoins i Starship fa el novè enlairament de prova. ClubHouse, Silicon Valley i Apple configurarà el menú d’aquest episodi.


PART 1:

Elon Musk confirma que Tesla comprarà 1.500 milions de $ en bitcoins i que, a futur, acceptarà pagaments dels seus productes en aquesta criptomoneda. (Notícia Yahoo Finance) 

Podcast: Rational Remainder.

Segons Eduardo Arcos al seu canal de YouTube:

 • Consum d’energia per transferir bitcoins aproximat: 750 KWh
 • Carregar 10 bateries de 10 cotxes model 3: 770 KWh
 • Transferir bitcoins és 500.000 vegades més costós en energia que no pas fer-ho en dòlars o euros.
 • No pagar un Tesla amb bitcoins si ens preocupa l’estalvi d’energia.
 • Les cryptos son molt més brutes en consum d’energia que qualsevol altre moneda.

SpaceX

La passada setmana vaig seguir en directe per YouTube el llançament del Starship SN9 pel canal oficial de SpaceX – També vaig descobrir altres canals de persones expertes, alguns enginyers que han estat implicat en aquests tipus de projectes, que aporten un seguiment molt interessant, amb canals propis amb molt altre contingut. (exemple d’altres usuaris: Overlook Horizon o SpaceX Centric – on vaig aprendre on/com caguen els astronautes a la Crew Dragon.PART 2:

Silicon Valley

A proposta de l’amic Rafel Jesús, ens suggereix comentar un article de La Vanguardia on explica que la Zona de Sant Francisco està perdent atractiu: pel cost de la vida, per que les grans empreses ja s’estan ubicant en Estats menys saturats, amb menys impostos, etc. (podria ser un tema a comentar amb els nostres “corresponsals” als USA)

Apple

Apple trenca la relació amb Kia per fabricar l’Apple Car. https://www.applesfera.com/rumores/hyundai-kia-confirman-que-conversaciones-apple-car-han-cesado

Ulleres de realitat augmentada.

Fa un parell de dies Hyundai i Kia van confirmar que ja no estan parlant amb Apple per la producció d’un cotxe elèctric. (via 9to5Mac)

iOS 14.5 a punt amb novetats importants:

 • Possibilitat de desbloquejar el telèfon amb mascareta si portes l’Apple Watch
 • Possibilitat que hi hagi un servei de música per defecte.. En realitat la novetat es posar spotify com a Plataforma de música per omissió. (Com el mail per exemple)

macOS 11.2 corregeix el bug que consumía 100% de CPU si tenies el Mac en Espanyol. 

ClubHouse

L’amic Santi Rofes ens comenta què ens sembla ClubHouse i ens pregunta si em provat Cappuccino i si és similar a Anchor.


Propostes Mosseguis:

 • (Xavi Cabré – Pel·lícula) Recomano la pel.lícula Palm Springs, a Movistar. És una versió de “Atrapado en el Tiempo”
 • (Sergi Edo – Sèrie) “When they see us” (así nos ven) a Netflix…drama durillo basat en fets reals, sobre 5 joves de color acusats injustament d’una violació a Central Park.
 • (Karlostarlux – recurs) Com recuperar textos o cares d’imatges pixelades amb software (via Microsiervos).
 • (Karlostarlux – Vídeo) Un vídeo d’una cita entre el will smith i una robot (també via Microsiervos).
 • (Sergi – gestió de contrasenyes) Nou servei natiu de Microsoft per a sincronització de contrasenyes entre dispositius. (via WWWhastnew).
 • (Maurici Pena – Sèrie) Us recomano una sèrie Leverage disponible a Amazon Prime. És una mena d’equipo A refurbished canviant els exmilitars per lladres i un exdetectiu d’una asseguradora.  Robar, arruïnar i trolejar a tots els fills de puta que si volesin no ens deixarien veure el sol.
 • (OriolTF – Conferència) us recomano una mini conferència sobre disseny digital responsable on 11 de les 12 ponents són dones 👭🏻💪🏻. Un programa amb inclusió, moderació, ètica, i molts altres temes a tractar, on no hi falta la participació de Girls in Tech (CH).
 • (Raimon – YouTube) Vídeos de YouTube del professor de macro-economia Jose Cabré.