Una de les coses que més ens ha cridat l’atenció passejant aquests dies pel Mobile World Congress és el conjunt d’empreses que han presentat tecnologies que fan que els seus dispositius siguin resistents a l’aigua.

Fujitsu, al seu stand, feia una espectacular demostració que segur heu vist reproduïda a moltes cadenes de televisió.

De fet, el que Fujitsu ha aconseguit és construir dispositius que siguin estancs i que, per tant, no els hi entri aigua en cas de que es mullin accidentalment.

Aquesta tècnica, però, té un cost elevat i, possibles obertures del dispositiu, per exemple en ocasionals reparacions, poden comprometre aquesta característica.

Per això vam anar a P2i, una empresa britànica que té anys d’història treballant per l’exèrcit anglès, provant materials que previnguessin als soldats d’atacs químics o d’estar hores i dies exposats a la intempèrie.

Ens va atendre el Dr. Stephen Coulson, director tècnic de P2i i expert en el processament del plasma sobre materials i teixits.

A P2i apliquen un procés que irradia gas (plasma) sobre dispositius i els prepara per a que se’ls hi quedi adherits, a totes les seves peces i components, un tractament de nano-polímer aplicat posteriorment.

El resultat d’aplicar o no la seva tecnologia a un telèfon i, posteriorment submergir-lo en aigua, és aquest:

demo tecnologia p2i

A més, un dels avantatges més importants és que tot el procés es pot aplicar a un dispositiu (o el que sigui) un cop fabricat i sense necessitat de desmuntar-lo, el que abarateix sobre manera els costos d’aplicació.

Us mostrem un vídeo enregistrat per nosaltres on el CTO de P2i ens va fer una demostració amb mocadors de paper tractats i no tractats.

Us assegurem que, els tractats, sortien totalment secs de dins el got d’aigua.

No us perdeu el Podcast 106 aquest dijous amb una entrevista amb l’Stephen.