Steve Jobs a Fortune
De fa vàries setmanes, i acompanyat per una caiguda espectacular de les accions d’Apple a la Borsa (40% des de Gener 2008), la premsa especialitzada americana va plena de rumors sobre la possible successió del CEO a la Companyia.

La revista “Fortune” dedica la seva darrera portada a Steve Jobs i la “poma daurada”, incloent una entrevista realitzada per Peter Elkind, al que molts diuen que està preparant una mena de “biografia” del papito.

Jobs és un personatge controvertit, com molts genis, en una posició complicada i amb decisions complexes, a voltes incomprensibles, on només el temps li ha donat o no la raó.

En qualsevol cas és una persona que sovint tira pel dret i entén que “gestionar” i “innovar” sovint vol dir arriscar i equivocar-se, si, al final, vols guanyar alguna cosa.

Molts s’han fet ressò del fet que Jobs amagues durant 9 mesos el seu càncer de pàncrees fins que ja va està operat i superat. Però, a banda del necessari respecte a la intimitat de cada persona, suposo que ell també tenia les seves raons de no fer pública la seva malaltia pel be de la companyia, fins el moment adequat.

Això no va impactar negativament en Apple, i vist en la distància, va ser una bona decisió.

CNN Money recull part d’aquesta entrevista al CEO d’Apple.

Veient, per altra banda, com el posen de volta i mitja en molts llocs, es nota que Jobs ha deixat alguns enemics en el camí de les seves decisions i hi ha qui li té ganes.

O senzillament no suporten que se’ls hi mengi un terreny, que tradicionalment, havia estat fora del seu àmbit clàssic, com passa ara amb la telefonia mòbil i l’iPhone.

Moltes d’aquestes “accions en contra” expliquen, entre d’altres motius conjunturals, el perquè de la caiguda tan gran de les accions en els darrers mesos.