El 24 d’Agost de 2011 passarà a la Wikipèdia com la data en la que Steve Jobs va deixar de ser el director general d’Apple. Aquesta matinada la companyia de la poma feia un comunicat anunciant-ho i nomenant Tim Cook, fins ara responsable d’operacions i qui ja havia assumit temporalment la màxima direcció de la companyia durant els períodes de malaltia d’en Jobs, com a nou director general.

Tim Cook nou CEO d'Apple

La marxa de Jobs era una notícia que s’esperava feia temps, principalment des que al 2009 va ser intervingut d’un trasplantament de fetge. Tim Cook ja actuava com a CEO en funcions des de Gener d’enguany.

Segons els principals analistes nordamericans no es pensa que la renuncia de Jobs tingui cap conseqüència per Apple a curt termini, tot i que, com és lògic, les accions de la Companyia han davallat un 5% en els moments posteriors a la comunicació, recuperant-se poc després.

Apple ha estat un actor reconegut en el món de la tecnologia pels Macs i conegut popularment pels iPods però si haguéssim de destacar un dels moments més importants, per la transcendència a futur i per que ha suposat un canvi d’escenari rotund en el món de la tecnologia, jo destacaria la presentació feta per Jobs del primer iPhone a la MacWorld de Gener de 2007: és, sens dubte, l’element que dóna el punt de sortida a l’era post-pc; per això el vídeo que encapçala aquest article.

“Every once in a while a revolutionary product comes alone that changes everything…”

Steve Jobs ha publicat una carta oficial d’acomiadament agraint el suport de la direcció de la companyia i de tota la comunitat

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve