Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

startups

Parlem amb en Benjamí Villoslada sobre startups exponencials, monopolis, lobbies i perquè a Espanya una colla de brètols paguen les factures més tard del que marquen les directives europees.

Anunci: A Mossegalapoma fem servir Riverside per enregistrar els podcasts.


PART 1:

En ludo llança la conversa parlant d’aquest video d’octuvre.cat sobre el problema dels pagaments retardats de forma sistemàtica. 



Propostes Mosseguis:

  • (Ludo – llibre) – Andy Weir, autor de The Martian, torna a la càrrega amb “Project Hail Mary” . Brutal. No llegiu reviews ni sinopsis… llegiu el llibre i descobriu de què va com el portagonista que desperta d’un coma a la primera pàgina.   
  • (OscarApple – Càmera IP) Una càmera exterior POE amb detecció de persones i cotxes, per 72€. Segons diuen a Domo-blog FR funciona també amb connexió directa amb Synology, Jeedom y Eedomus, per no dependre del Cloud del fabricant. De totes maneres pel preu és una ganga, i potser es podria integrar a l’ecosistema Apple amb Homebridge.
  • (Lluís Plana – AirTags) Estic escoltant el programa 478. Proposo una nova secció setmanal sobre les proves que es fagin amb els AirTags, quan notifica i quan pita 😜😂 dóna per molt 👍 (no ho dic en broma)
  • (Pep Vinyoles – Libre) Relacionat amb la història de la informàtica, coneixeu el llibre “La catedral de Turing“? Narra, en clau novel·lada, l’evolució dels ordinadors a partir de la segona guerra mundial.
  • (Gornalius – visita) Ja que parleu de romans i ara que ja es pot anar arreu, us recomano una visita a Tarracoviva.
  • (Dani – Podcast) Doble bona notícia: nou podcast en català, i de temàtica mosseguifriendly. ‘Espetech Cast‘, nou podcast sobre desenvolupament.
  • (Rafel Jesus – Lectura) Per si voleu una mica de lectura, us recomano aquesta entrevista a Tim Cook.
  • (Jordi Artés – Iniciativa) Sovint no som conscients de com la tecnologia ajuda a la gent. No només per exemple la tiflologia per les persones cegues, també casos més personalitzats com el que s’explica en aquesta sèrie de tuits l’Àlex Roca.