songbird

Aquesta setmana ens està arribant el RC1 de Songbird 1.0, un reproductor multiplataforma i de codi obert, al més pur estil Mozilla, el que pot suposar, amb el temps, una important alternativa a iTunes.

songbird Songbird executa un assistent d’instal·lació el primer cop que el poses en marxa i s’acompanya ja amb un petit grup d’extensions (Add-ons) que permet, entre d’altres, la connexió a SHOUTcast Radio, Last.fm, suport per a iPods, MediaFlow (una mena de coverflow).

Algunes extensions són realment espectaculars, com mashTape, que es connecta a la Wikipèdia, a Flickr i a YouTube, entre d’altres serveis, i et porta informació de l’artista, notícies, fotos i vídeos, integrant tota aquesta informació en el reproductor mentre escoltes les cançons.

En les preferències d’instal·lació admet la possibilitat d’importar tota la llibreria d’iTunes i mantenir-se sincronitzat amb les actualitzacions d’aquesta.

El meu iTunes conté principalment música lliure i podcasts, amb el que si Songbird pogués proporcionar-me accés a aquests darrers i sincronització amb l’iPhone, no tindria cap excusa per a que fos el meu reproductor per defecte.

Via FireWayer