rosetta

Com de ben segur alguns de vosaltres ja haureu rebut (o com és el meu cas estareu a punt de rebre) el nou DVD d’actualització de Snow Leopard he pensat que seria bona idea adreçar-vos a un magnífic ScreenCast del meu ídol Don McAllister on repassa, pas a pas, les coses que cal fer abans i durant la instal·lació del nou sistema operatiu.

Tingueu en compte algunes quantes coses abans de començar.

  • Tenir una còpia de seguretat (en Don recomana un parell)
  • Per guanyar temps, sobre tot si teniu més d’un Mac a actualitzar, convé que feu una còpia arrancable del DVD de l’Snow Leopard en una partició del disc.
  • L’actualització estàndard (standard upgrade) és la que ve per defecte i instal·la Snow Leopard damunt la nostra actual instal·lació, mantenint aplicacions, usuaris i tots els altres paràmetres. La famosa opció per a fer una instal·lació totalment neta del sistema “Erase & Install” ja no està per defecte. En Don explica com executar-la en el seu screencast.
  • Repasseu aquí la wiki de l’estat d’actualitzacions de les aplicacions més comunes per a comprovar que ja tenen la versió per Snow Leopard, no fos cas que alguna us sigui crítica i encara no estigui disponible.
  • Snow Leopard no funciona amb processadors PPC, només funciona amb Intel, però les aplicacions creades exclusivament per a aquesta arquitectura continuen podent fer servir Rosetta per a executar-se a la nova versió del sistema operatiu. Per defecte Rosetta no s’instal·la si no ho marqueu expressament com a opció.

Estic prenent nota d’alguna nova funcionalitat i possiblement m’animi a fer alguns screencasts per parlar-ne en més detall.