Ja sabeu que Flash no funciona en el navegador Safari Mòbil que ve instal·lat en els nostres iPhones/iPads/iPods per restriccions arbitràries imposades per Apple, fet que ha desencadenat la famosa batalla Adobe-Apple.

Molts desenvolupadors no hi estan d’acord en aquestes limitacions i porten temps cercant saltar-se-les, per exemple, incloent un navegador diferent a Safari en els esmentats dispositius que permetés l’ús de Flash.

L’altre manera, l’exemple que us porto avui, tot i que és encara molt preliminar, sembla interessant perquè no cal instal.lar res, a priori, en els dispositius (és a dir, funciona en el nostre Safari Mòbil).

Parlo de “Smokescreen” (una utilitat open source creada inicialment per Chris Smoak i que ara pertany a RevShock, una petita startup californiana) que fa servir javascript per permetre una mena de passarel·la al Flash en el navegador. La intenció és que els desenvolupadors puguin fer-la servir de forma transparent permetent executar, per exemple, anuncis flash també en Safari Mòbil.

Veieu-ne la demo en un iPad:

PD: Gràcies amic Sanse per la info!