Skype per iPhone

Una gran notícia que encara tindrà més transcendència a l’estiu quan arribi la versió 3.0 amb push notifications i alguna sorpresa més.

La versió oficial de l’Skype per iPhone ja està disponible a l’App Store.

Incorpora totes les funciones clàssiques de l’Skype: xat, trucades VOIP, trucades a fixes i mòbils per mitjà del servei de pagament, etc.

Tingueu present, si teniu un iPhone amb Jailbreak, que heu d’actualitzar primer “Mobile Substrate“, una funcionalitat base inclosa a Cydia.

He fet proves de trucades amb en Miquel Labòria, que també n’ha parlat al seu bloc, amb Wifi i 3G (jo amb Wifi i en Miquel amb Wifi i 3G amb 3.0 per desenvolupadors).

Amb Wifi funciona molt bé, amb una qualitat i estabilitat d’àudio totalment comparable a una trucada de mòbil. Amb 3G l’estabilitat baixa havent-ne talls a la comunicació.

Encara han de millorar les opcions i les possibilitats de configuració (per exemple el tó de la trucada no és configurable), però per a ser la primera versió està prou bé.

Tingueu ben present que augmenta significativament el consum de bateria.

Pels macaires amb iPhone, si pensem que molts cops durant al dia estem connectats a una wifi, ja no tenim excusa per donar el nostre nom de Skype com una alternativa més de comunicació, en part, substitutòria del mòbil convencional amb el que suposa d’estalvi econòmic.

Jo ja fa temps que a la signatura dels meus correus personals apareix en primer terme el nom de contacte via Skype.