Android Device

Quan encara estic amb el dubte existencial si iPhone 4 o Android, ja m’he posat a explorar alternatives a iTunes per poder sincronitzar el contingut multimèdia del meu Mac en dispositius diferents a iTunes.

No és que passi d’iTunes, l’acabaré necessitant per actualitzar el iOS del meu iPad i també el seu contingut, per comprar aplicacions i, per al que a Podcast es refereix, continua sent el #1.

Però val la pena avaluar alternatives no propietàries si al final em decideixo pel Nexus One o similars.

Sé que aquesta entrada farà les delícies d’en Ludo, i altres mosseguis que són del clan del ninotet verd.

doubleTwist

doubletwist

La primera alternativa és doubleTwist, una aplicació que s’instal·la en local, en el teu Mac OS X, i de la que ja vam parlar al blog fa un temps.

doubleTwist s’integra perfectament amb la llibreria d’iTunes escanejant també altres carpetes dels disc dur i altres discs durs externs connectats o en xarxa.

Aquesta solució, a diferència de la que parlarem a continuació, també permet sincronitzar dispositius d’Apple (iPhone/iPod/iPad).

La llista de dispositius suportats és llarga i, pels qui tingueu Android, conté la funcionalitat afegida de connectar-se a l’Android Market (per aplicacions) i a la Music Store d’Amazon.

Com a desavantatge advertir que l’aplicació consumeix molts recursos RAM, tanta que, per a usuaris més centrats amb només música i sense equips de darrera generació sobrats de RAM, tiren de Songbird com alternativa més senzilla.

Dazzboard

dazzboard

Dazzboard és una solució que, existint ja per Windows, arriba ara en versió beta i com a total novetat per Mac OS X.

Fa servir un plugin que s’instal.la al teu navegador, i de moment suporta: Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, i Safari (Atenció, que amb Safari 5 el reproductor de mitjans fa el ruc!)

A l’igual que l’anterior, Dazzboard escaneja el nostres discs durs per fer-se amb la composició del contingut multimèdia a reproduir/sincronitzar.

A la “Personal Library” afegirà la nostra llibreria d’iTunes (exceptuant les llistes de reproducció que no les importa).

Aquí teniu la llista de dispositius suportats (crec no inclou iPhone/iPad/iPod, doncs els meus no els detecta).

Jo estic començant a jugar amb les dues, si proveu (o ja heu provat) alguna ja direu què us sembla. Així compartim i aprenem tots plegats.