SIMO 2008 Ahir, que ja sabeu que va ser un dia de bojos amb la preparació i posterior seguiment de la Keynote dels MacBooks, va saltar la notícia de la cancel·lació, enguany, del SIMO.

Per sort, un lector i comentarista mossegui, en David, amablement ens feia arribar la notícia per e-mail.

El SIMO havia anat perdent pistonada en els darrers anys i, aquest 2008, la cancel·lació definitiva ha arribat després que algunes “de les grans” informessin de la seva no-presència a l’event; cas de Telefónica, Microsoft, Vodafone, Toshiba, Lenovo, Siemens, etc. amb l’excusa de la crisi econòmica i la retallada de despeses.

La veritat és que, en els temps que corren, on les novetats en el món de la electrònica de consum, els gadgets i la tecnologia ens arriben, amb tot luxe de detall, a la safata d’entrada del nostre lector de RSS setmanes o inclús mesos abans que surtin al carrer, ja no te massa sentit anar a veure “el parato” a un Stand d’una Macro-Fira perduda en un descampat.

Els Events o Fires que ara poden tenir més sentit són, en general, de format més petit i molt més focalitzades en una temàtica concreta i on, més que fer marketing promocional (coi, per això ja tenim internet), promouen un espai per a compartir el coneixement.

A més, és de tots conegut, que les grans novetats en el món de la informàtica i la electrònica no es presenten com a primícia mundial, ni a Madrid, ni a Barcelona.

Fires com el SIMO, amb el format tradicional, ja no tenen sentit i són insostenibles.

L’Antonio Ortiz (Error500) ho reflexiona en el mateix sentit i, aquest matí, nosaltres, en l’enregistrament del Podcast 30 de mossegalapoma també n’hem parlat.