Si has tingut la sort que el Reis t’han portat un Mac i ets nou en aquesta plataforma (switcher) aquí et deixo els programes que cal instal·lar més bàsics. Espero que la resta de “mosseguis” s’animin a dir la seva recomanant els seus programes imprescindibles per MAC OS X.

flip4mac Flip4Mac és un plugin per QuickTime que permet veure fitxers wmv que d’altra forma no son visibles en Mac.

perian Perian és l’altra utilitat que instala codecs al QuickTime per a que puguis veure la resta de formats tipus divx, etc.

vlc De totes maneres jo no descartaria fer servir el clàssic VLC que també existeix per Mac i va genial.

transmission Hi ha emule per Mac, és diu amule i és una caca de programa. Convé, en la mesura del possible, fer servir bittorrent i un dels millors programes és Transmission.

adium I què passa amb el messenger? Doncs hi ha messenger per Mac, però millor que ni el provis. Pots fer servir l’iChat per parlar amb els teus col·legues de messenger gtalk o jabber, o també Adium permet la integració amb messenger i és molt fàcil de fer servir.

MacUpdate Per a trobar els programes d’aquesta petita i bàsica llista de recomanats jo he fet servir MacUpdate, un lloc web on trobaràs de tot i més pel teu nou Mac.

Enhorabona! Els Reis t’han fet un excel·lent regal. Que el gaudeixis força!!!

PD: Si vols saber alguna cosa més en detall de com configurar i personalitzar una mica més el teu Mac, pots consultar l’apartat guies del bloc.