WiTopia ha fet canvis en les modalitats de subscripció i ha tret una utilitat per a Mac que simplifica la configuració, per tot això actualitzem aquesta entrada el 9 d’abril de 2012

Tradicionalment les VPN (Virtual Private Networks) o Xarxes Privades Virtuals s’han fet servir en l’àmbit de l’empresa per estendre la xarxa interna d’ordinadors entre oficines allunyanades fent servir Internet.

Per a ús particular la farem servir bàsicament per a 2 propòsits:

  1. Afegir seguretat encriptant la nostra connexió a Internet (especialment útil quan fem servir Wifis obertes i compartides)
  2. Poder accedir a serveis que no estan disponibles al nostre país (com ara Pandora, Netflix o Voddler)

Hi ha diverses maneres de fer servir una VPN, en el meu cas jo he optat per una de senzilla que és contractar-la a Witopia en la modalitat VPN (basic), més econòmica, 38€ a l’any (3,1€ al mes).

L’encriptació associada al protocol PPTP,Cisco IPsec/L2TP, no és infal·lible ni de lluny, però com a mínim no suposa una transmissió oberta de dades que és el que la majoria fa quan es connecta a una Wifi oberta.

VPN a MacOSX (Mountain Lion, Lion o Snow Leopard)

Configuració VPN

Fins ara la configuració de la VPN per Mac tenia diferents passos però aquesta s’ha simplificat molt amb la recent aparició d’una aplicació pròpia de Witopia.

Descarrega el client de la teva versió per Mac OS X (Lion, Snow Leopard, Leopard o Tiger) o Windows

Així de senzill. Veuràs que t’apareix una nova icona a la barra de menús superior que et permet activar i desactivar de forma ràpida.

Netflix i Voddler

A l’estat espanyol ja es pot accedir a Filmin, una plataforma que mica en mica va creixent amb subscripcions del seu servei d’streaming que ronden els 10€-15€, però encara està lluny de Netflix USA pel que fa a catàleg i temps de sortida de novetats.

La subscripció mensual a Netflix USA és de 5,56€ al mes per accés il·limitat a tot el seu contingut. Feu números i veureu que només per això surt a compte la VPN de Witopia.

Per tant, de poder pagar amb targeta vàlida als Estats Units (VISA o similar, que no cal que sigui americana però que la puguis fer servir per comprar en aquell país), és una magnífica opció. A més, només amb el teu correu, pots donar-te d’alta i gaudir d’un mes sencer gratuït.

Tot i que Voddler ja ha obert el servei a espanya, només cal veure el contingut disponible de sèries per adonar-se que aquest servei a l’estat espanyol és un insult a la intel·ligència.

Via la VPN de Witopia pots connectar-te al servei de Voddler original de Suècia, el bo, el que mola, amb el que et pots obrir un compte sense necessitat de targeta per accedir a molt contingut gratuït.

Les avantatges de Netflix respecte al servei Suec Voddler és que el primer inclou subtitulació en anglès (el segon no).

Configuració VPN a iOS

A banda del comentat en relació a la seguretat, molt important quan fem servir els dispositius iOS, Netflix i Voddler disposen d’aplicacions per iPhone i iPad.

Recordeu que per descarregar-vos l’App de Netflix o la de Voddler, per iOS, necessiteu crear i estar connectats a l’iTunes Store dels respectius països: USA i Suècia

Configurar la VPN al iOS és molt fàcil, es fa accedint a Configuració, VPN

Aquí teniu l’enllaç a la nova guia que ha publicat Witopia amb tots els passos

Apa, a gaudir! 🙂