Cada vegada més agosarat ja escric aquesta entrada directament en el teclat (portrait i landscape, que s’ ha de provar to ) de l’iPad.

El primer que cal fer és desactivar el puto autocorrect, és prou acurat i escrius en angles o castellà però no en sap de català (un problema més per als escriptors trilingüe ). El teclat de l’iPad va prou bé, no és un teclat mecanic cherry d’aquells guais (i toca molta la pera que l’apostrof estigui en la segona pantalla) però em puc imaginar dos o tres dies de congrés escrivint sols en aquest teclat. Ben aviat t’acostumes a escriure fent molt poca pressió sobre les tecles.

Aquesta entrada l’escric desde l’app de wordpress, veurem si soc capaç de posal alguna foto….

Ergonomia. Sols fa 24 hores que hi jugo i no in-interrompudes :D (potser encara hi ha esperances per a mi) Aquestes són les coses que se m’acudeixen i potser responen a les vostres preguntes a l’entrada anterior.

El trasto és gros, la pantalla de quasi deu polzades a la distancia que l’acostumo a fer servir ara (assegut al llit amb un coixí sobre les cuixes) no fa desitjar més pantalla. Per escriure estic fent servir més el mode landscape, a no ser que estigui dret. Així com l’iPhone és funcional amb una mà operant amb el pulgar, aquí necessites una mà sols per aguantar-lo (hom va amb canguel.lo de que no li caigui … ja sabu els meus antecedents de triturador de pomes). L’estic fent serrvir al llit, al sofa, sobre la taula i a reunions.

El gran problema es que tothom vol veure-la (m’escriuen mails demanant per quedar i les secretàries del departament s’han volgut fer una foto amb el iParato) o comença a vendre’s aquí o m’hauré d’amagar a casa…. nah :D

L’accessibilitat està molt currada, fent doble tap amb tres dits es fa un zoom de pantalla semblant a la del Mac OS quan fas control-roda del mouse, també funciona el voiceover i es pot posar la interfície a alt contrast.

Safari funciona de perles, va realment ràpid i el zoom fent la pinça amb els dits escala la font perfectament. L’iPad sembla dissenyat perquè sempre es pugui llegir be el text, no et trobes quasi mai amb textos suavitzats en plan.

Les Apps per pintar son força xules (n’ he provat 4 de borrós i de franc) però que ningú no esperi la precisió d’una tauleta Wacom, a no ser que tingueu els dits realment finets….

El calendari es pot sincronitzar amb gmail i amb exchange. Es una App currada, però… en fi és una agenda…

Ja ho vaig dir ahir… llegir còmics és una passada. L’App “comics” i “marvel” són espectaculars i es llegeixen còmics com si ho féssiu en paper o millor. Els còmics estan bé de preu (1.99$) i n’hi ha alguns de franc. El que mola és que Marvel ha posat números clàssics en el catàleg. Podem trobar Spidermans dels anys 60 o baixar-nos els primers episodis de Silver Surfer

Seguiré informant