vienna.png

Quants de vosaltres feu aixó cada dia o vàrios cops al dia?:

1) Arranqueu el Navegador
2) Aneu a l’adreça del “periodico.com”
3) Llegiu les notícies
4) Aneu a l’adreça de “20minutos.com”
5) Llegiu les notícies
6) Aneu a la pàgina d’un bloc que us interessa.
7) Llegiu les entrades del bloc
8) ….

Si voleu evitar un munt de clicks, guanyar temps i, en lloc de que aneu vosaltres a cercar les notícies dels llocs habituals, aquestes vinguin directament al vostre ordinador, heu de fer servir un lector de notícies o “lector RSS”.

Jo també era reticent a l’inici. Em dèia: “total per a 4 llocs que visito no em cal”. Però un bon dia em vaig decidir i… de debó és una “passada”.

Molts navegadors, com el propi SAFARI, ja incorporen un lector de notícies RSS, però crec que és millor fer servir un programa a part. És més “dedicat” i igualment incorporen un navegador o “browser” intern molt bàsic pero suficient per a llegir de forma habitual les pàgines de notícies.

Per a MAC OS X jo faig servir Vienna, bàsic, elegant i gratuït (la foto d’aquesta entrada està feta amb el Vienna).

Per a Windows existeix RSSFacil, que crec també és gratuït.

Aquest Bloc “mossegalapoma.cat” també disposa de un servei RSS Feed al que us podeu subscriure prement la imatge de “RSS” a la part dreta de la part superior de la pàgina o prement aquí

Si feu alguna prova ja em direu que tal us funciona.