wired apple portada Fa un parell de setmanes iniciàvem una enquesta amb la pregunta “Encara llegeixes revistes en paper?”.

Bé doncs avui la donem per tancada i us presentem els resultats.

Hi ha hagut 60 respostes (54 persones heu respost):

De les 60, 39 encara feu servir paper mentre que 21 només en format electrònic. Dels 39, 22 llegiu la MacWorld en paper.

La veritat és que m’ha sorprès una mica aquesta resposta, pensava que el resultat seria a l’inrevés, és a dir, la majoria no utilitzaríeu el paper, i en canvi, no ha estat així.

Aventurar motius és arriscat però m’inclino a pensar que molts dels que heu contestat sou macaires “de llarg recorregut”.

Recordo que quan era usuari de Windows, no cada setmana, però sí alguns cops, comprava al quiosc alguna revista “pecera” principalment si contenia algun reportatge que m’interessés per algun motiu especial o alguna comparativa si estava pensant en ampliacions de hardware o software.

Tot i que a la Xarxa podem trobar ja molta informació, és cert que el tractament de qualitat de molts articles “en profunditat” de les revistes en paper continua sent excel·lent i mantenint-se.

Suposo que molts antics macaires us vàreu fidelitzar a la MacWorld quan aquesta era un dels pocs canals d’informació sobre Macs que hi havia en aquells dies i, per diverses raons, continueu sent-ne fidels.

Podria estar passant el mateix amb altres revistes d’àmbit tècnic (fotografia, disseny, electrònica…) que en molts casos pot estar relacionat amb els vostres hobbies o àmbits professionals.

Per tant, com bé deia en Roger en un comentari a la presentació de l’enquesta, les noves formes d’obtenir informació (en aquest cas la Xarxa) modifiquen i amplien, però no eliminen, les formes més antigues o tradicionals; principalment si aquestes aporten informació de valor i contingut de qualitat.

Gracies a tots per participar. Us deixo aquí els resultats:

[poll id=”3″]