Remote Disk

Anys porto pensant això i cada any que passava se’m feia més òbvia la idea.

A casa, es fan servir cada cop menys els CD’s o DVD’s, substituïts en gran part per l’augment de la capacitat d’emmagatzemament dels HD’s interns i externs repartits arreu. Això és tan evident que fins i tot certes ments retrògrades i mal pensants ho han vist tant clar que han decidit posar un “simpàtic canon” més enllà del CD’s i DVD’s, no?

Excepte en la incòmoda ocasió on cal instal·lar un software de pes (un sistema operatiu, una aplicació de gran volum, etc…) el CD o DVD cada cop és menys útil.

Per a acabar-ho d’adobar a casa cada cop hi ha més ordinadors i “paratos similars”. Un cas típic podria ser l’iMac personal, el macbook de la feina, el portàtil-pc de la dona, la Xbox del gran, el pc dels nanos…

Perquè no tenir una única unitat lectora per a tots ells i prou? I perquè aquesta unitat lectora no pot ser wireless? O millor, perquè no puc aprofitrar la unitat lectora-gravadora d’algun dels aparells actuals que ja en tenen una i fer-la servir wireless per a la resta?

Us imagineu l’estalvi de peles en cada producte? Veieu com s’eviten tenir aparells duplicats? Us adoneu que molts dels aparells, als quals ja no els hi cal la unitat incorporada dins, podrien ser més petits encara? No us fa més feliços pagar-li menys a la SGAE al no tenir tantes unitats?

Ummm. Quin món ideal…

Però hi ha una pega. No hi ha software que permeti fer lo anterior de forma senzilla… bé, millor dit… no l’havia. Apple se’l acaba d’inventar i es diu “Remote Disk“.

Ara només cal que el miracle no només vingui pels MacBook Air, si no que es faci extensible a tots els aparells.