novetats Ahir va ser un dia intens i productiu de reunions pel matí.

Després de dinar va venir de visita l’amic Carles (soulprowler), i mentre remenàvem el seu macbook em va suggerir, cosa que li agraeixo, escriure aquesta entrada, explicant perquè havia baixat el ritme de publicació d’entrades aquests dies i quines són les futures novetats.

Permeteu-me, però, que faci una mica d’història i posi, el que us vull explicar, en el seu context:

L’aventura d’un projecte i la importància de les persones

Quan l’aventura del bloc i del podcast de mossegalapoma va començar ara fa poc més d’un any (per aquestes dates estàvem tramitant encara el domini propi), us haig de confessar que no tenia ni la més remota idea d’on portaria tot això.

Passat aquest temps és, justament ara, quan estic veient més clars els resultats, i en certa manera recollint els fruits, a tota la il·lusió i la dedicació que he posat en el projecte de mossegalapoma.

Una de les repercussions directes més importants és la xarxa de noves persones, molts de vosaltres, que l’activitat del bloc i del podcast m’ha permès conèixer tant en “trobades generals”, com en algunes de particulars.

D’aquestes, de les trobades i converses particulars, tinc molts bons records: no puc esmentar-les totes, però us relato algunes a mode d’exemple: les converses amb en Pep Farràs i amb en Toni Sellas, les moltes trobades a la UPC amb en Ludo, la darrera trucada d’en Losimo, les birres amb en Roger “despertaferro”, la conversa en un bar de l’Arc de Triomf amb en “Fantàstico”, els molts favors que li dec a l’Oriol Farré, els lamentablement pocs minuts que vàrem passar fa poc a la Universitat amb l’Esther (Musa), les converses del xat amb en Miquel o el dinar improvisat al que, amablement, em va convidar l’Ignaci a casa seva a Cambrils quan anava camí de Conca, i on vam poder compartir una estona de conversa molt agradable i interessant amb ell i amb la seva dona.

Les persones, les noves persones que el bloc i el podcast m’han permès conèixer, heu estat, sens dubte, el fet més rellevant d’aquesta aventura.

Els canvis professionals

També, de forma indirecta, el bloc i el podcast han generat en el meu dia a dia un canvi professional important: reduint la meva participació en temes de SAP (feina a la que dedicava tot el meu temps laboral fins l’any passat), i obrint les portes a noves tasques com a docent i tutor de diversos Màsters a la Universitat, d’una banda, i la implicació en projectes d’Internet Participativa a l’Administració, d’una altra.

Petit descans a l’estiu

Aquests dies la producció d’entrades, i també la meva implicació en tasques del GUA Català, haureu notat que ha baixat degut a que m’estic prenent un descans merescut i necessari. Portava al peu del canó des de pràcticament Novembre de 2007 i, creieu-me, em calien unes petites vacances.

Que tingui un ritme baix pel que fa a la publicació d’entrades no vol dir, però, que no s’estiguin fent coses relacionades amb el bloc i amb el podcast de mossegalapoma.

Se n’estan fent i forces entre bastidors i per això vull avançar-vos algunes que ja trobareu establertes de cara a la nova temporada (Setembre).

Novetats de cara a Setembre

Fruit de les reunions d’aquests dies puc informar-vos que el Podcast de mossegalapoma tindrà un nou patrocinador: la Fundació UPC, que ens donarà recolzament econòmic permetent cobrir les despeses bàsiques. D’aquest patrocini, i de la seva importància pel que fa a donar-li un gir al podcast consolidant la vessant cap al món educatiu i de divulgació, en parlaré en detall en una propera entrada.

La producció pròpia de podcasts, tant d’àudio com de vídeo, seran uns dels trets més remarcables de la nova temporada: amb en Ludo obrim tot un capítol de producció pròpia de podcasts adreçats al món educatiu i ampliarem abast lingüístic i nous canals de distribució; a nivell personal m’involucraré en l’Administració Catalana per fomentar el podcàsting com a nou mitjà de comunicació, eina de treball i ensenyament, i creador de xarxes col·laboratives, en una aposta per la innovació que espero i desitjo doni fruits remarcables.

Conclusions i agraïments

Com sempre faig arribat a aquest punt, i entenent que, més enllà de la voluntat pròpia de convertir en realitat una idea o somni, les coses mai serien com un vol sense l’ajuda, col·laboració i participació dels altres.

Per tant, amics lectors i oients de mossegalapoma, moltes gràcies de tot cor pel vostre suport i que tingueu un feliç descans aquests dies de vacances.

PD: Recordeu que, tot i a un ritme baix, continuarem publicant entrades aquests dies.