Vídeo Tutos

Sens dubte que una imatge (i si aquesta és en moviment millor) val per mil paraules.

No hi ha masses llocs a la xarxa on trobar tutorials i ajudes en format de vídeo en relació al MAC OS X i al programari més habitual.

Podem trobar alguns en anglès, pocs en espanyol, i completament orfes en català (que jo sàpiga) només els de mossegalapoma en català.

Està clar que si no “pilleu” en anglès ho teniu xungo. Aprofiteu que comencem Curs per plantejar-vos una posta al dia de l’anglès, cada cop més important com al “techno-llatí” dels nostres dies.

He pensat que us podia ser útil fer un recull dels vídeo tutorials als quals jo estic subscrit i dir-vos com podeu trobar-los.

– En català –

Els propis de mossegalapoma 😛 (aquesta part l’he actualitzat des dels “Leopard Vid Tips”)

feed icon purple petit Prem la icona per accedir via subscripció iTunes.
feed icon blue petit Prem la icona per accedir via feed RSS.

– En espanyol –

Tazzito’s és sens dubte un dels més prolífics autors de vídeo-tutorials en llengua espanyola per als nostres MACs, seguit de ben aprop per en Marc de MMV.

Tinc pendent de mirar-me el darrer de com instal·lar linux en un MAC. Tot just acaba de fer tota una sèrie en relació a cada aplicació inclosa en el nou iLife’08.

L’altre autor prolífic de vídeo-tutorials en espanyol és en Marc Maset Viader. En Marc és el creador de les “Guías XV”, la darrera de les quals està dedicada al nou “Numbers”, la nova aplicació de full de càlcul inclosa dins del paquet ofimàtic d’Apple iWork, amb la qual tanca la sèrie de vídeo-tutorials.

En Marc ha generat molt material de gran qualitat, útil i pràctic.

Ara ha anunciat que vol centrar-se en la feina i que no continuarà. És normal tenint en compte l’esforç de temps que demanda una tasca feta, com en els dos casos anteriors, de forma gairebé o totalment altruista.

Per a subscriure-us a les “Guías XV” des d’iTunes ho podeu fer des d’aquí.

– En anglès –

Un dels millors sites pels nouvinguts a MAC, amb més contingut i de més qualitat és “ScreenCastOnline” de Don McAllisters.

A “SCO” podeu accedir de forma gratuïta al contingut limitat, o bé fer-ho per subscripció (versió de pagament a partir de 25€) a tot el contingut que consta de més de 110 vídeo tutorials tots d’excel·lent qualitat, i molts en HD.

La versió gratuïta de “SCO” també és accesible per iTunes des d’aquí.

Jo tinc amb “SCO” una subscripció per 6 mesos. Per a mi és un lloc de referència i possiblement ha estat una de les millors fonts i eines per aprendre correctament molts detalls del sistema MAC OS X i de les aplicacions més importants d’ús diari, inclòs el “WordPress” amb el que està fet aquest Bloc.

Per altra banda, el propi site d’Apple també disposa de material gratuït en format de vídeo tutorials o ajudes.

Potser el més conegut és “Quick Tip of the Week“, que com el seu nom indica és un petit truc d’alguna utilitat del sistema o d’algun altre producte bàsic de la companyia que s’emet setmanalment.

També és accessible des d’iTunes aquí.

L’altre gran font d’informació que ofereix Apple són els “Seminars On-line”. També són gratuïts però cal registrar-se. El que no sé és si per fer-ho has de tenir un compte “.mac”.

Aquest seminaris online estan dirigits a la part més “business” d’Apple. Trobareu informació dels productes d’àmbit més professional de l’estil del “Logic Pro 7”, temes d’Arquitectura tècnica i escalabilitat, “Apperture” i “Final Cut”.

I per acabar l’espai setmanal “MacBreak Weekly” conduit pel carismàtic Leo Laporte. Un indret, on de manera simpàtica, repassen notícies, novetats i de tant en tant alguns trucs.

La subscripció a MacBreak Weekly des d’aquí.

En anglès hi ha més material, per tant ho deixo obert per a que investigueu i/o aporteu també algun altre indret que pugueu fer servir vosaltres.