És una crítica comuna i certa entre els que ja tenim l’iPad que les aplicacions disponibles són pocas, cares i, sovint, ens toca passar per caixa per obtenir la mateixa aplicació que ja havíem comprat per iPhone/iPod Touch.

Suposo que amb el temps els preus tornaran a un punt més racional a mesura que els desenvolupadors en facin de noves i augmenti la competència.

Entre tant, i amb l’ajuda de tots vosaltres, he pensat que seria bona idea fer-ne un recull de les que més servei ens fan i que disposem de forma gratuïta o bé a baix preu.

Inicio la llista amb unes poques i us demano, si voleu, que aconselleu les vostres en els comentaris i jo les aniré traslladant al cos de l’article. Així convertirem aquest article en una guia específica per l’iPad i ens ajudarà a tenir-la com a referència.

També hem fet un recull de jocs low-cost o gratuïts per iPad.
Tota la informació d’aplicacions per iPad la teniu sota aquesta guia.

GoodReader

Categories: Utilitats – Productivitat

GoodReader

Comentat per l’amic Ivan Tortosa, GoodReader permet accedir, descarregar i llegir un munt d’arxius (ms-office, iwork, djpg, png, pdf, àudios, vídeos -només alguns formats-, etc)

Admet la cerca d’arxius en local, la connexió a pàgines web específiques (per exemple interfacelift.com per descarregar fons d’escriptori per iPad) o la connexió a servidors populars (dropbox, google docs, mail servers, MobileMe, o qualsevol altre basat en webDAV o FTP) així com la connexió a servidors locals.

GoodReader té un preu de 0,79€

Available on the App Store

Air Video

Categories: Utilitats – Reproductors

Air Video

Air Video funciona com a client que ens permet accedir al nostre Mac o Pc des de l’iPad i reproduir vídeos amb múltiples formats. Ideal per veure des del llit o la gandula el darrer capítol de la nostra sèrie preferida.

Permet fer compressió del vídeo abans o mentre aquest es reprodueix, admet subtítols i la seva gestió i es capaç de generar sortida a TV.

Cal instal·lar un Air Video Server a l’ordinador i definir quines són les nostres carpetes amb contingut multimèdia que volem distribuir.

La versió gratuïta té un límit de 3 arxius per carpeta i la versió sense limitacions un preu de 2,39€

Available on the App Store

Jam Pad

Categories: Entreteniment – Música

Jam Pad

Generador digital de música amb 4 instruments (piano, guitarra rítmica, guitarra elèctrica i bateria), amb teclat de 7 octaves i molts efectes de bateria pels acompanyaments.

Gratuït

Available on the App Store

Free Translator

Categories: Utilitats

Free Translator

Un clàssic per iPhone ara disponible per iPad, una eina de traducció senzilla que fa servir el motor de traducció de Google.

És gratuïta

Available on the App Store

Adobe Ideas 1.0

Categories: Dibuix

Adobe Ideas 1.0

Una altra aplicació, com l’anterior aportada per l’amic Dani, que permet fer retoc d’esbossos o fotografies, capturar-ne la paleta de colors, etc, tot d’una forma simple i senzilla.

És també gratuïta

Available on the App Store