Amb anys d’ús, com a recurs per presentar múltiple informació dinàmica relacionada amb el context, en els vídeojocs i més “en temps real”, com es preveu que la farem servir, provenint de la investigació militar i mèdica, ens arribarà als nostres dispositius mòbils el concepte de “Realitat Augmentada“.

El seu ús, aplicat a coses més pràctiques i pacífiques, ens permetrà, per exemple, enfocar amb la càmera de l’iPhone un carrer de la ciutat on estem de vacances mentre anem passejant i que aquest, gracies al GPS i a la brúixola, ens aporti informació addicional sobre els carrers, botigues i comerços que anirem trobant mentre fem el passeig.

Indicacions de sortides del Metro, preus i localitzacions de productes en els passadissos del supermercat (mitjançant lectura de codi de barres), recerca bio-mèdica, etc. són altres possibles aplicacions.

Tot això sembla que estarà disponible, via API’s, amb la nova versió de l’iPhone OS, la 3.1, i alguns desenvolupadors ja hi estant fent proves.

De ser cert aviat veurem un reguitzell de noves aplicacions que fan servir la Realitat Augmentada a l’iPhone i ja m’espanto de pensar en el consum de bateria 😀

Font: Ars Technica
Font de la fotografia i projecte relacionat: Recerca sobre “Hybrid Tracking” a la Universitat de Colorado.